Beef Wellington

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiar daca reteta de Beef Wellington nu se stie carei bucatarii apartine acest fel de mancare: englez sau francez pot sa va spun ca este o mancare delicioasa si rafinata.

Ingrediente

    • 500 gr muschi de vita
    • 500 gr ciuperci
    • 8 feli de sunca de Parma
    • mustar de Dijon pentru a unge muschiul de vita
    • 400 gr aluat foietaj
    • un ou intreg
    • 1-2 catei de usturoi
    • 200 ml  vin alb
    • salvie si frunzulite de cimbru
    • sare de mare si piper negru
    • ulei de masline extra virgin

Instructiuni de preparare

  1. Incinge cuptorul la 220’C.
  2. Condimenteaza muschiuletul cu sare de mare si piper negru proaspat macinat. Prajeste-l pe toate partile intr-o tigaie cu ulei de masline.
  3. Pune ciupercile, usturoiul si cimbrul intr-un blender. Pasireaza pana obti opasta. Incinge o tigaie in care adauga pasta de ciuperci. Adauga vinul si lasa sa se evapore alcoolul si tot lichidul.
  4. Pe o folie de plastic intinde feliile de sunca, peste care intinde pasta de ciuperci. Unge muschiletul cu mustar dupa care aseaza-l peste pasta de ciuperci. Ruleaza si lasa-l in frigider pentru circa 30 de minute.
  5. Intinde aluatul foietaj, pune pe mijloc frunzulitele de salvie, rulada, unge aluatul cu ou batut dupa care impacheteazal. Unge si in exterior cu ou batut, cresteaza-l cu lama care nu taie a unui cutit, condimeteaza-l cu sare de mare si coace-l in cuptor pentru 30-35 de minute.

Recomandari

Mancaruri