Piure de cartofi cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piureul de cartofi cu branza este o garnitura delicioasa, care poate fi servita alaturi de o friptura de vita si de o deliciioasa salata de cruditati.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 200 gr branza de burduf
    • 2 oua
    • 150 ml lapte proaspat
    • 150 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se curata  cartofii, se spala si apoi se taie bucati, care se pun la fiert  intr-o oala cu apa si putina sare. cand cartofii incep sa se sfarame se scurg de apa si  din ei se face un piure cu unt si lapte. Acest piure se amesteca la final cu branza de burduf amestecata cu 2 oua.
  2. Piureul bine amestecat se asaza intr-un vas termorezistent, se mai adauga bucatele de unt deasupra si se baga in cuptor sa se gratineze. Cand s-au rumenit frumos se scoate vasul din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se poate servi.

Recomandari

Garnituri