Rulada picanta de vitel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru zile speciale, cand vreti sa va uimiti invitatul sau invitatii, va recomandam o reteta speciala de rulada de vitel cuegume. Rulada de vitel cu legume este o reteta de sarbatoare, prin care vom prepara deosebit pupla de vitel.

Ingrediente

    • 1 kg pulpa de vitel
    • 2 linguri ulei
    • 250 ml supa clara de carne
    • 100 ml vin alb
    • 2 gogosari murati
    • 2 catei de usturoi
    • oregano uscat
    • busuioc uscat
    • 1 ardei gras galben
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 dovlecel
    • 1 vanata mica
    • 2 cartofi
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se intinde pulpa de vite, se bate usor cu ciocanul de snitele, se unge cu ulei si cu usturoi pisat, apoi se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, oregano si busuioc uscat. Se asaza gogosarii taiati fasii si se ruleaza felia de carne cu umplutura in interior. Se prinde la capete cu scobitori sau se leaga cu soara alimentara si se aseaza intr-o tava.
  2. Se toarna supa de carne in tava, se adauga restul de ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se baga tava la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit.
  3. Intre timp, se curata legumele si se taie cubulete, mai putin cartofii, care se taie felii mai groase.
  4. Se scoate tava din cuptor, se indeparteaza folia de aluminiu, se adauga legumele in tava si vinul alb, apoi se baga din nou la cuptor pentru inca 25-30 de minute, pana cand legumele sunt bine patrunse si rulada rumenita.
  5. Rulada se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca.Se serveste calda, taiata felii, alaturi de legume.

Recomandari

Friptura sau Gratar