Pui sote

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de pui sote o puteti prepara ori de cate ori doriti sa preparati ceva gustos dar nu aveti mult timp la dispozitie. Puiul sote este foarte gustos alaturi de o garnitura piute cum ar fi morcovi sau broccoli.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 2 linguri ulei
    • 200 ml vin alb
    • 2 linguri faina
    • 2 linguri unt
    • 1 leg patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se desface puiul in bucati, se spala bucatile  de carne sub jet de apa rece, se presara cu sare, se dau prin faina si se pun cu 1 lingura de unt si 2 linguri de ulei fierbinte intr-o cratita acoperita cu un capaccare se baga apoi la cuptor sa se rumeneasca. Bucatile de pui se intorc din cand in cand sa se rumeneasca frumos si uniform.
  2. Cand carnea este rumenita si frageda, se scoate din cratita, se pune pe un platou si se tine la cald.
  3. In sosul ramas se toarna vinul, se adauga inca o lingura de unt si se lasa sa fiarba pana vinul scade la jumatate.
  4. Se toarna sosul peste bucatile de carne si se serveste cu garnitura de cartofi prajiti sau piure si presarat cu patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Friptura sau Gratar