Pastrav picant la gratar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravul picant la gratar este preparatul perfect in zielele cu dezlegare la peste.

Ingrediente

    • 4 pastravi (250 gr fiecare) curatati si spalati
    • 1 lingurita chimen macinat
    • 3 linguri ulei de masline
    • 2 linguri suc de lamaie
    • 2-3 catei de usturoi pisati
    • 1/2 lingurita piper
    • 1 crenguta de verdeata pentru garnisire
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 35 minute

  1. Incalzesti gratarul la foc potrivit. Folosind un cutit ascutit, crestezi pestele pe ambele parti. Amesteci chimenul cu sare si piper si freci crestaturile cu aceasta combinatie. Amesteci ingredientele ramase, pentru a face sosul marinat.
  2. Frigi pestele 10-12 minute, ungandu-l la fiecare 3 minute cu sosul marinat si intorcandu-l o singura data. Pestele nu trebuie pus aproape de elementii gratarului sau de jar. Garnisesti pestele cu verdeata.

Recomandari

Friptura sau Gratar