Gasca fripta la cuptor

Gasca fripta la cuptor este un preparat delicios, pe care il puteti prepara ori de cate ori aveti invitati deosebiti pe care doriti sa ii surprindeti.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Gasca fripta la cuptor este delicioasa si foarte satioasa! Gasca fripta la cuptor este delicioasa si foarte satioasa!

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 gasca
  • sare
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 500 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi

Cum se prepara?

  1. Gasca curatata, spalata si uscata se unge bine cu unt si se pune intr-o cratita impreuna cu ceapa curatata si taiata in jumatati si cu usturoiul taiat feliute. Se mai adauga unt, se pune pe foc mic si se lasa sa se inabuse bine pana incepe sa se rumeneasca, apoi se stopeste cu vin si se introduce cratita la cuptor.
  2. Dupa 30 de minute se adauga sare, piper si se lasa cratita acoperita cu capac, la foc mic. Din cand in cand se mai stropeste friptura cu sos si daca mai este nevoie se mai poate adauga vin. Cand este gata, se poate servi turanad si sos peste carne.

Vezi retete similare

Gasca umpluta cu ciuperci Gasca umpluta cu ciuperci
Gasca umpluta cu ciuperci este o delicatesa culinara pe care o puteti prepara si dvs ori de cate ori aveti ocazia.
Piept de gasca cu napi Piept de gasca cu napi
Piept de gasca cu napi este un preparat la care puteti folosi in locul pieptului de gasca, piept de rata.
Ficat de gasca fript Ficat de gasca fript
Ficatul de gasca fript este cel mai sanatos si gustos mod de a consumat ficat.
Ficat de gasca prajit Ficat de gasca prajit
Ficatul de gasca prajit este un preparat care trebuie consumat ori de cate ori aveti ocazia.
Chiftelute de pui la cuptor Chiftelute de pui la cuptor
Chiftelutele de pui la cuptor sunt delicioase si aromate, fiind la fel de bune si daca sunt servite reci, a doua zi.
Scrumbie la cuptor -in pergament Scrumbie la cuptor -in pergament
Scrumbia la cuptor -in pergament este reteta de succes pentru un pranz dietetic si sanatos.
Muschi de vita la cuptor Muschi de vita la cuptor
Muschiul de vita la cuptor este un preparat delicat, aromat si oarecum usor de preparat. Fie ca il preparati ca sa il consumati cald sau rece este mereu o placere sa savurezi o portie de friptura de vita bine preparata.
Pui la cuptor Pui la cuptor
Puiul la cuptor este o reteta foarte simpla, la indemana oricui, cu conditia sa aveti si invitati la masa ca sa va poate aprecia preparatul.
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor
Friptura de vita la cuptor este un preparat delicios pe care il puteti incerca ori de cate ori aveti invitati numerosi la masa.
Curcan la cuptor Curcan la cuptor
Chiar daca este o mai degraba specific meselor festive americane, poti incerca de un curcan la cuptor . Este o friptura grozava pentru toata familia.

Friptura sau Gratar de azi

Scrumbie in pergament Scrumbie in pergament
Scrumbia in pergament trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, cu aroma intensa si plina de minerale sanatoase.
Frigarui dobrogene din carne de miel Frigarui dobrogene din carne de miel
Frigaruile dobrogene din carne de miel sunt foarte fragede si aromate, numai bune pentru un pranz delicios si satios.