Gasca fripta la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gasca fripta la cuptor este un preparat delicios, pe care il puteti prepara ori de cate ori aveti invitati deosebiti pe care doriti sa ii surprindeti.

Ingrediente

    • 1 gasca
    • sare
    • 2 cepe
    • 2 linguri unt
    • 500 ml vin alb
    • 3 catei de usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Gasca curatata, spalata si uscata se unge bine cu unt si se pune intr-o cratita impreuna cu ceapa curatata si taiata in jumatati si cu usturoiul taiat feliute. Se mai adauga unt, se pune pe foc mic si se lasa sa se inabuse bine pana incepe sa se rumeneasca, apoi se stopeste cu vin si se introduce cratita la cuptor.
  2. Dupa 30 de minute se adauga sare, piper si se lasa cratita acoperita cu capac, la foc mic. Din cand in cand se mai stropeste friptura cu sos si daca mai este nevoie se mai poate adauga vin. Cand este gata, se poate servi turanad si sos peste carne.

Recomandari

Friptura sau Gratar