Friptura surpriza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura surpriza este un preparat pe care il puteti servi cald ca fel principal si rece ca aperitiv.

Ingrediente

    • 2 kg carne de porc
    • 200 gr jambon
    • 200 gr svaiter sau branza fermentata
    • 200 gr slanina afumata
    • 200 ml vin alb
    • 2 linguri cu unt
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se spala carnea, se taie in felii groase. Se sareaza si se pipereaza dupa gust fiecare felie. Se aleg feliile doua cate doua, se pun intre ele cate o felie de branza si una de jambon, se leaga cu o ata subtire si se socoteste gata o portie de friptura.
  2. Toate portiile de friptura se asaza in tava speciala, unsa cu unt, se acopera cu fasii de slanina si se pune tava in cuptor sau pe foc mic. Dupa 5 minute se adauga o ceasca plina cu apa rece sau supa de zarzavat. Daca friptura se face pe plita, tava se acopera cu un capac.
  3. Se coace o ora, dupa care se intoarce, se pune vinul alb si se continua frigerea inca o ora.
  4. Se scoate din tava, se inlatura atele si slanina, se pune pe un platou mare si se inconjoara de legume rasol sau sote. Se serveste fierbinte, cu paine proaspata si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar