Friptura de rata

Friptura de rata este o delicatesa culinara, foarte gustoasa si aromata.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Friptura de rata trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa. Friptura de rata trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 rata (de casa sau vanat)
  • 3 linguri cu unt
  • 2 mere
  • 10 prune
  • 2 pere sau 1 gutuie
  • 175 ml vin
  • sare

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de  preparare 2 1/2 ore

  1. Curatati rata de pene si de fulgi, treceti-o prin flacara mare ca sa se parleasca puful marunt. Inlaturati labele si capul, despicati pieptul sau spatele ca sa goliti pasarea. Aruncati matele, curatati plamanii, desprindeti maruntaiele (inima, ficatul, pipota), spalati pasarea pe dinauntru si pe dinafara, scurgeti-o in sita, apoi sarati-o pe dinauntru.
  2. Daca aveti rata salbatica o folositi numai dupa ce s-a fezandat (fragezit) stand 5-6 zile in pene. Dupa ce smulgeti penele, treceti-o prin flacara, stergeti-o cu un prosop inmuiat in tuica sau spirt alimentar, goliti-o si nu spalati nimic decat dupa ce ati sarat-o.
  3.  Ungeti o cratita cu peretii inalti cu unt, asezati pasarea intreaga, turnati peste ea vin si apa calda. Scoateti grasimea din pasare, ungeti toata carnea cu grasimea topita, sarati putin, puneti cratita in cuptorul cald sa se rumeneasca la foc potrivit, dupa ce ati umplut golul cu fructe taiate felii si maruntaiele. Se frige in 2 ore.
  4. Serviti pasarea portionata, langa legume fierte si fructe din umplutura. Alaturi de paine de casa si vin alb.

Vezi retete similare

Friptura de rata cu smantana Friptura de rata cu smantana
Friptura de rata cu smantana este un preparat delicat si apetisant foarte indragit de cei de la munte.
Friptura de purcel de lapte Friptura de purcel de lapte
Friptura de purcel de lapte este o specialitate culinara, specifica sarbatorilor de iarna.
Pastrav picant la gratar Pastrav picant la gratar
Pastravul picant la gratar este preparatul perfect in zielele cu dezlegare la peste.
Piept de pui cu legume la gratar Piept de pui cu legume la gratar
Pieptul de pui cu legume la gratar este un preparat delicios, foarte satios si aromat.
Rata la frigare Rata la frigare
Rata la frigare este o delicatesa pe care nu trebuie sa o ratati.
Rata cu mere Rata cu mere
Rata cu mere este o delicatesa culinara pe care putini stiu sa o prepare. Servita rece o portie de rata cu mere va va incanta si va va bucura din plin papilele gustative.
Muschi de vita la gratar cu sos de vin Muschi de vita la gratar cu sos de vin
Muschiul de vita la gratar este un mod clasic de a consuma carne de vita. Sos de vin rosu cu ciuperci da un echilibru placut retetei si se prapara si foarte usor.In 30 de minute aveti o masa delicioasa...
Rata in sos de coniac Rata in sos de coniac
Rata in sos de coniac este preparatul ideal pentru o masa festiva alaturi de cei dragi.Aroma sosului va completa gustul fin al carnii de rata.
Rata umpluta Rata umpluta
Rata umpluta este un preparat care merita incercat! Pentru un plus de aroma si gust in momentul cand a-ti scos rata din cuptor o puteti stropi cu zeama de la o portocala.
Rata cu portocale Rata cu portocale
Rata cu portocale este o reteta clasica din bucataria frantuzeasca.Nu va temeti, reteta este pretentioasa, dar este foarte usoara, si o puteti prepara oricand la dumneavoasta acasa pentru a o savura impreuna cu cei dragi.

Friptura sau Gratar de azi

Ton la gratar cu sos pesto de busuioc Ton la gratar cu sos pesto de busuioc
Ton la gratar cu sos pesto de busuioc este un preparat delicios, gustos si pe placul tuturor, perfect atat la pranz cat si la cina.
Medalion de somon cu salata calda de fenicul Medalion de somon cu salata calda de fenicul
Medalionul de somon cu salata calda de fenicul este un preparat de vara, plin de vitamine si usor de preparat.