Friptura de cerb cu sos

Friptura de cerb cu sos este un preparat vanatoresc pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Friptura de cerb cu sos este o delicatesa foarte gustoasa. Friptura de cerb cu sos este o delicatesa foarte gustoasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 pulpa de cerb
  • 4 linguri cu otet
  • 175 ml vin rosu
  • sare
  • coriandru
  • piper boabe
  • sare
  • 2-3 cuisoare

PENTRU SOS:

  • 100 gr macese rosii
  • 2-3 cuisoare
  • 150 ml vin rosu
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cu zahar

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti carnea si o speli, apoi o pui intr-o oala mare in care clocoteste apa. Oparesti doar 10 minute, stingi focul, arunci apa,apoi umpli oala cu apa rece in care adaugi 4 linguri cu otet, 175 ml vin rosu, sare, piper, coriandru si cuisoare.
  2. Fierbi sosul la foc domol 2 ore, si cand cand carnea este fiarta o scoti, o tai bucati potrivit de mari si o servesti in farfurii intinse, cu garnitura de legume sote si, eventual, cu verdeata sau condimente dorite.
  3. Sosul il faci pe foc mic: torni vinul peste macese si le fierbi impreuna un sfert de ora. Dupa care strecori. Adaugi cuisoare, coaja de lamaie, zahar, sare si fierbi toate inca 10 minute. Torni fierbinte peste carne. Servesti cu paine proaspata si vin rosu.

Vezi retete similare

Friptura de miel in sos de vin Friptura de miel in sos de vin
Printre preparatele importante la masa de Paste este friptura de miel, unde fiecare gospodina are reteta si ritualul ei, una din cele mai reusite retete fiind cea de friptura de miel in vin.
Friptura de cerb Friptura de cerb
Friptura de cerb este un preparat vanatoresc de exceptie pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Friptura din muschi de cerb Friptura din muschi de cerb
Friptura din muschi de cerb este considerata o delicatesa vanatoresca, fiind un preparat fin, cu arome intense.
Friptura de porc cu fructe uscate Friptura de porc cu fructe uscate
Friptura de porc cu fructe uscate este foarte gustoasa si aromata, fiind un preparat care se poate servi atat cald cat si rece.
Friptura de iepure Friptura de iepure
Friptura de iepure este un preparat vanatoresc foarte gustos, aromat si apetisant.
Friptura cu usturoi si sos de rosii Friptura cu usturoi si sos de rosii
Friptura cu usturoi si sos de rosii stie toata lumea sa faca,dar aceasta reteta are ceva special si anume sosul in care este tinuta bucata de carne peste noapte, ofera carnii un gust special.
Piept de pui cu legume si sos de vin Piept de pui cu legume si sos de vin
Pieptul de pui cu legume si sos de vin este un fel principal delicios, dietetic si foarte gustos, pe care il puteti preparat ori de cate oro doriti sa mancati ceva usor.
Peste prajit cu sos picant de ardei copti Peste prajit cu sos picant de ardei copti
Pestele prajit cu sos picant de ardei copti este un preparat foarte bun si satios, numai bun pentru un pranz plin de vitamine.
Rata in sos de coniac Rata in sos de coniac
Rata in sos de coniac este preparatul ideal pentru o masa festiva alaturi de cei dragi.Aroma sosului va completa gustul fin al carnii de rata.
Frigarui de creveti in sos de soia Frigarui de creveti in sos de soia
Frigaruile de creveti in sos de soia sunt pentru impatimitii de fructe de mare, un preparat delicios care poate fi servit in orice ocazie:mic dejun, pranz sau cina.Oricum doriti sosul de soia face ca crevetii sa aibe o aroma senzationala!

de azi

Ton la gratar cu sos pesto de busuioc Ton la gratar cu sos pesto de busuioc
Ton la gratar cu sos pesto de busuioc este un preparat delicios, gustos si pe placul tuturor, perfect atat la pranz cat si la cina.
Medalion de somon cu salata calda de fenicul Medalion de somon cu salata calda de fenicul
Medalionul de somon cu salata calda de fenicul este un preparat de vara, plin de vitamine si usor de preparat.