Friptura de cerb

Friptura de cerb este un preparat vanatoresc de exceptie pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Friptura de cerb este buna alaturi de paine calda de casa si un pahar cu vin rosu. Friptura de cerb este buna alaturi de paine calda de casa si un pahar cu vin rosu.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg sau 2 kg muschi de cerb
  • 200 gr slanina
  • sare
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • cimbru
  • piper boabe
  • 2 linguri cu ulei

PENTRU SOS:

  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • 3-4 linguri cu smantana
  • sare
  • 150 ml vin rosu

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti carnea, o speli cu apa calduta, o impanezi cu bucati mici de slanina.Crestaturile in care pui slanina le faci oblic pe suprafata muschiului, ca sa nu alunece umplutura. Alternezi slanina si usturoi.
  2. Ungi tava cu ulei, pui un strat de legume taiate julien si restul de usturoi, pui sare, piper boabe, cimbru si 1 ceasca de apa. Asezi friptura peste legume si dai la cuptor 1 ora.
  3. Intorci friptura, adaugi vinul si mai lasi 1 ora la foc viu. Stropesti friptura in timp ce se face, cu sosul ei.
  4. Cand friptura e gata, o scoti si o tai felii. Legumele din tava le treci prin sita, amesteci cu sosul de friptura si cu sos de unt (preparat astfel: topesti untul intr-o cratita, adaugi faina in ploaie, omogenizezi, subtiezi cu smantana). Fierbi incet 10 minute dupa care il torni peste carne.
  5. Servesti friptura de cerb cu paine proaspata si legume sote si un pahar cu vin rosu, sec.

Vezi retete similare

Friptura din muschi de cerb Friptura din muschi de cerb
Friptura din muschi de cerb este considerata o delicatesa vanatoresca, fiind un preparat fin, cu arome intense.
Friptura de cerb cu sos Friptura de cerb cu sos
Friptura de cerb cu sos este un preparat vanatoresc pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Friptura de porc cu fructe uscate Friptura de porc cu fructe uscate
Friptura de porc cu fructe uscate este foarte gustoasa si aromata, fiind un preparat care se poate servi atat cald cat si rece.
Friptura de caprioara Friptura de caprioara
Friptura de caprioara este o friptura aromata, foarte frageda si apetisanta.
Friptura de pasare la cuptor Friptura de pasare la cuptor
Aceasta reteta de friptura de pasare la cuptor este perfecta pentru mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.
Friptura din cap de piept- varianta 2 Friptura din cap de piept- varianta 2
Friptura din cap de piept este un preparat de nelipsit de pe masa de Craciun pentru ca este aromata, gustoasa si se prepara foarte usor.
Friptura Welington Friptura Welington
Friptura Welington este perfecta pentru masa de Craciun!
Friptura pe gratar Friptura pe gratar
Friptura pe gratar este un preparat perfect pentru un fel principal gustos si foarte aromat.
Friptura din cap de piept Friptura din cap de piept
Friptura din cap de piept este o friptura aromata, perfecta atat la mesele festive alaturi de cei dragi, cat si in zilele obisnuite.
Friptura de miel invelita Friptura de miel invelita
Friptura de miel invelita este o friptura aromata si gustoasa perfecta pentru masa de Paste.

Friptura sau Gratar de azi

Ton la gratar cu sos pesto de busuioc Ton la gratar cu sos pesto de busuioc
Ton la gratar cu sos pesto de busuioc este un preparat delicios, gustos si pe placul tuturor, perfect atat la pranz cat si la cina.
Medalion de somon cu salata calda de fenicul Medalion de somon cu salata calda de fenicul
Medalionul de somon cu salata calda de fenicul este un preparat de vara, plin de vitamine si usor de preparat.