Friptura de cerb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de cerb este un preparat vanatoresc de exceptie pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 1 kg sau 2 kg muschi de cerb
    • 200 gr slanina
    • sare
    • 1 capatana de usturoi
    • 2 radacini de patrunjel
    • 1 telina
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • cimbru
    • piper boabe
    • 2 linguri cu ulei

    PENTRU SOS:

    • 1 lingura cu unt
    • 1 lingura cu faina
    • 3-4 linguri cu smantana
    • sare
    • 150 ml vin rosu

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti carnea, o speli cu apa calduta, o impanezi cu bucati mici de slanina.Crestaturile in care pui slanina le faci oblic pe suprafata muschiului, ca sa nu alunece umplutura. Alternezi slanina si usturoi.
  2. Ungi tava cu ulei, pui un strat de legume taiate julien si restul de usturoi, pui sare, piper boabe, cimbru si 1 ceasca de apa. Asezi friptura peste legume si dai la cuptor 1 ora.
  3. Intorci friptura, adaugi vinul si mai lasi 1 ora la foc viu. Stropesti friptura in timp ce se face, cu sosul ei.
  4. Cand friptura e gata, o scoti si o tai felii. Legumele din tava le treci prin sita, amesteci cu sosul de friptura si cu sos de unt (preparat astfel: topesti untul intr-o cratita, adaugi faina in ploaie, omogenizezi, subtiezi cu smantana). Fierbi incet 10 minute dupa care il torni peste carne.
  5. Servesti friptura de cerb cu paine proaspata si legume sote si un pahar cu vin rosu, sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar