Crap sau caras la gratar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul sau carasul la gratar este preparatul indragut de toata lumea deoarece este delicios si foarte gustos.

Ingrediente

    • 1 crap mare sau 2-3 carasi
    • sare
    • 1 lamaie
    • 2-3 linguri cu ulei
    • 6-8 fire de patrunjel verde
    • 5-6 catei de usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Golesti pestele, il speli in cateva ape reci, il sarezi si-l lasi sa stea 15 minute.
  2. Ungi cu ulei gratarul, restul de ulei il amesteci cu usturoi pisat si sare, ungi cu acest amestec pestele folosind o pana de gasca si-l asezi pe gratar.
  3. Frigi la foc potrivit, intorcand des si schimband jarul cand acesta s-a stins. Cand pestele
    este gata (trebuie sa fie ars sau bine rumenit pe dinafara) il asezi in vas mare cu apa, il Iasi 10 minute, scoti solzii si imparti pestele in felii.
  4. Stropesti cu lamaie, servesti pestele asezat pe un platou decorat cu frunze verzi de patrunjel,  cu mamaliguta calda sau cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar