Ciocanele de pui in crusta dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciocanelele de pui in crusta dulce este un preparat delicios pe care trebuie sa il preparati pentru o cina in familie.Fiind crocante ciocanelele se pot servi si reci, a doua zi.

Ingrediente

    • 6 ciocanele de pui
    • 200 gr merisoare
    • 2 oua
    • 50 gr zahar
    • zeama de la 1/2 portocala
    • 200 gr faina
    • 250 gr fulgi de porumb
    • 1 cub de unt
    • 2 linguri cu vin
    • ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ciocanelel;e de pui se curata si se spala in apa rece, apoi se fierb 15 minute intr-o cratita cu apa si putina sare.
  2. Intr-un bol se bat ouale cu putina sare. Pe o farfurie adanca se pune faina amestecata cu sare si piper macinat. Pe alta farfurie se pun fulgii de porumb maruntiti.
  3. Intr-o tigaie se soteaza 100 gr  de merisoare in cubul de unt, iar restul de merisoare se folosesc pentru prepararea sosului: intr-o craticioara, se pune zaharul, merisoarele, vinul, zeama de portocala si se lasa sa fiarba 10 minute, pana ce fructele se sparg usor si se leaga sosul.
  4. Se sterg bucatile de pui cu un servet, se trec prin amestecul de faina, apoi prin ou, prin soteul de merisoare, iar la final prin fulgii de porumb.
  5. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si se prajesc ciocanelele pana devin aramii. Fiind crocante, se pot servi alaturi de sosul de merisoare sau de un sos picant cremos sau alaturi de un piure fin.

Recomandari

Friptura sau Gratar