Desert cu spuma de ciocolata cu crema de cappuccino

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Desert cu spuma de ciocolata cu crema de cappuccino este un desert de vara delicios si rafinat in acelasi timp.Combinatia de ciocolata cu cafea va face ca aceste desert sa nu fie uitat prea usor.

Ingrediente

    PENTRU SPUMA DE CIOCOLATA:

    • 500 gr ciocolata amaruie
    • 300 gr branza mascarpone
    • 175 ml cafea expresso tare
    • 115 gr zahar pudra
    • 3 albusuri de ou

    PENTRU CREMA DE CAPPUCCINO:

    • 500 ml frisca lichida
    • 3 linguri cafea expresso
    • 70 gr zahar pudra
    • cafea pudra pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea spumei, se topeste ciocolata intr-un castron la banin-marie. Cand ciocolata este topita toata se ia vasul de pe aburi si se lasa sa se raceasca.
  2. Intr-un castron se amesteca branza mascarpone cu cafeaua si cu zaharul pudra pana se omogenizeaza complet compozitia.Separat se bat albusurile spuma tare cu putina sare.
  3. Se incorporeaza ciocolata topita in crema cu mascarpone, amestecand continuu pana la incorporarea completa, apoi se adauag treptat albusurile de ou batute spuma. Se omogenizeaza compozitia, se pune in cupe de cappuccino si se baga in frigider pentru cel putin o ora.
  4. Pentru crema de cappuccino,se bate spuma frisca lichida. Cand frisca este aproape tare se adauga  cafeaua si zaharul pudra si se bat toate spuma.
  5. Se scot cupele cu spuma de ciocolata din frigider si se adauga peste spuma crema de cappuccino si se mai baga in frigider pentru 30 de minute, inainte de a servi. In momentul servirii se adauga la fiecare cupa o ploaie de cafea macinata.

Recomandari

Deserturi