Visine conservate in zahar cu aspirina

Visinele conservate in zahar cu aspirina se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat, avand o aroma delicata si fina.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Visinele conservate in zahar cu aspirina sunt de un real ajutor in zilele de iarna cand doriti sa preparati un desert delicios. Visinele conservate in zahar cu aspirina sunt de un real ajutor in zilele de iarna cand doriti sa preparati un desert delicios.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 3 kg visine
  • 1 kg zahar
  • 10 aspirine
  • 3 linguri cu coniac

Cum se prepara?

  1. Se spala si se curata fructele de samburi, se asaza in lighenas acoperite cu zahar si se lasa la frigider sau in ca­mara aerisita ca sa lase sirop. A doua zi se amesteca fruc­tele cu o lingura de lemn pentru ca sa se grabeasca dizol­varea zaharului.
  2. Se zdrobesc 10 aspirine, se amesteca in sirop, se adauga 2-3 linguri cu coniac, se pun fructele in borcane mici, care se capseaza si se pun in camara. Cand se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat.

Vezi retete similare

Visine conservate pentru prajituri Visine conservate pentru prajituri
Visinele conservate pentru prajituri sunt de mare folos la mesele in familie la anumite prajituri cu care sa va inveseliti invitatii.Visinele conservate pentru prajituri nu trebuie sa lipseasca din camara cu conserve de iarna.
Dulceata de visine-varianta 2 Dulceata de visine-varianta 2
Aroma dulcetei de visine nu o inlocuieste nimic in zilele geroase de iarna, de aceea orice gospodina isi face din timp provizii.
Prune conservate in zahar cu aspirina Prune conservate in zahar cu aspirina
Prunele conservate in zahar cu aspirina sunt delicioase si se folosesc foarte mult in zilele de post pentru prepararea multor feluri de mancare delicioase.
Bame conservate Bame conservate
Pentru zielle de post din iarna, sau pentru acele zile cand doriti o mancare usoara si gustoasa noi va propune o delicioasa reteta de bame conservate, care va vor ajuta foarte mult la prepararea unor mancaruri delicioase.
Fructe conservate Fructe conservate
Fructele conservate ne aduc placerea si aroma fructelor in multe prajituri preparate in sezonul geros cand nu prea se gasesc fructe aromate in comert.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.
Gogonele in amestec conservate in otet Gogonele in amestec conservate in otet
Gogonelele in amestec conservate in otet da gospodinelor un punct de placare pentru multe tipuri de muraturi asortate. Pentru a aroma si un gust mai delicios se pot combina cu fructe precum mere sau gutui.
Compot oriental de visine Compot oriental de visine
Compotul oriental de visine trebuie sa il incercati pentru ca are o aroma aparte, pe care nu o intalniti la compoturile clasice.
Marmelada de visine Marmelada de visine
Marmelada de visine este un aperitiv dulce de iarna, care se prepara din visine coapte, carnoase si foarte aromate.
Compot de visine Compot de visine
In timpul verii, din visine proaspete se poate pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i si frunze de menta pentru un plus de savoare.

Conserve si Muraturi de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.