Suc de rosii- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sucul de rosii este de nelipsit din camara gospodinelor. Manacarea preparata cu acest suc este mai aromata si mai apetisanta.

Ingrediente

    • 2 kg rosii bine coapte
    • 2 frunze de dafin
    • 3 cepe
    • frunze de telina
    • 1 telina mic?
    • 1/2 lingurita sare
    • 4 catei de usturoi
    • 3 linguri ulei
    • patrunjel verde
    • piper
    • frunze de  busuioc

Instructiuni de preparare

  1. Rosiile se spala cu apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se taie in sferturi si se curata de partea alba de la codite sau, daca rosiile nu sunt bine coapte, se scoate toata partea tare, din interior. Pe masura ce se taie, se pun intr-o oala de 5-6 l, cu fundul mai gros.
  2. Ceapa si usturoiul curatate si spalate se taie in sferturi sau se toaca si se pun peste rosii. Se adauga telina taiata cubulete si cateva fire de patrunjel, de telina si de busuioc, care se spala si se lasa intregi, pentru a putea fi scoase din supa dupa ce si-au lasat aroma si rosiile au fiert.
  3. Se mai adauga o ceasca de apa, sarea, uleiul, putin piper si frunzele de dafin si se pune oala pe foc. Se amesteca usor cu o lingura de lemn si dupa primele clocote se spumeaza si se acopera cu capacul dat pe o parte. Se lasa focul mic si se fierbe o ora, amestecand din cand in cand.
  4. Rosiile fierte, cu tot cu supa, ceapa si telina fierte, se trec prin strecuratoarea de rosii si se paseaza, astfel incat sa se scoata cat mai multa pulpa de rosii si sa se retina semintele si cojile, care se arunca. Supa obtinuta se pune din nou pe foc, sa mai scada putin, doar 10-15 minute.
  5. In borcanele dinainte pregatite (care trebuie sa fie foarte bine spalate, uscate si eventual incalzite in cuptor) se toarna sucul de rosii. Se ia sucul fierbinte cu polonicul si se pune cate putin in fiecare borcan, avand grija sa nu crape. Se aromeaza cu verdeata si se inchid borcanele ermetic.
  6. Borcanele cu suc se pun la sterilizat intr-un vas mai mare, cu apa calduta. Se completeaza apoi cu apa pana la nivelul capacelor si se fierbe, la foc mic, 15-20 de minute. Se mai lasa o ora in apa fierbinte, apoi se scot si se acopera cu un servet gros pana a doua zi, cand se pun in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi