Sos de rosii picant-varianta 1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sos de rosii picant este unul din putinele sosuri pentru iarna care se poate consuma ca atare fara sa necesite combinarea lui in alte mancaruri.

Ingrediente

    • 4 kg rosii
    • 1 kg gogosari
    • 2 ardei iuti
    • 5-6 ca­tei de usturoi
    • 1 kg mere sau gutui
    • 250 gr zahar
    • 200 ml otet
    • 200 ml ulei
    • sare
    • busuioc tocat.

Instructiuni de preparare

  1. Se spala legumele si merele, se taie felii, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat Se fierbe pasta ob­tinuta 1 ora pe foc mic, se adauga: sare, otet, zahar si ulei in cantitate egala, se condimenteaza cu busuioc tocat, feliute de ardei iute (fara seminte si vinisoare), se sareaza si se continua fierberea.
  2.  Este gata cand fierberea devine poticnita. Se trece in borcane mici, care se leaga sau se capseaza, se pastreaza (pentru pasteurizare) intre paturi. Se servesc peste legume natur langa friptura sau tocanite grase.

Recomandari

Conserve si Muraturi