Rosioara aperitiv pentru iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosioara aperitiv pentru iarna este un apritiv pe baza de peste, care cu siguranta va face furori atat la masa de Craciun cat si la cea de Revelion.

Ingrediente

    • 2 kg rosioara
    • sare
    • 800 ml ulei
    • 200 ml otet
    • 2 foi de dafin
    • 5-6 boabe de ienibahar

Instructiuni de preparare

  1. Rosiarele se curata de solzi si de intestine, li se inlatura capul, se spala si se lasa 24 de ore cu sare. A doua zi se spala rosiaorele de sare si se pun intr-o cratita cu uleiul, otetul, foile de dafin si ienibaharul, si se fierb exact 15 minute.
  2. Se lasa sa se raceasca, se pun in borcane, se toarna sosul peste ele, se acopera borcanele cu celofan, se leaga si se pun in camara pana la intrebuintare.

Recomandari

Conserve si Muraturi