Prune murate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prunele murate sunt ideale ca salata alaturi de o friptura la gratar....

Ingrediente

    • 3 kg prune coapte, tari
    • 1 litru de apa
    • coaja de la 2 portocale
    • 400 ml otet
    • 400 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara mai intai solutia pentru care se fierb otetul, apa si zaharul.
  2. Prunele se spala, nu se desfac de pe sambure, se asaza in borcane impruena cu coaja de portocala,taiata fideluta.
  3. Se toarna solutia de murat, se capseaza borcanele care se fierb 20 de minute, intr-o oala mare. A doua zi, se fierb din nou, tot 20 de minute si se lasa sa se raceasca dupa care se duc in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi