Pasta de gogosari picanta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasta de gogosari picanta este o conserva care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Asa ca orice gospodina toamna trebuie sa o prepara, astfel bucatele vor fi mai gustoase.

Ingrediente

    • 5 gogosari mari, taiati sferturi
    • 1 ardei iute curatat de seminte
    • 100 ml otet
    • 3 cepe mari
    • 1-2 linguri de zahar
    • 1 lingura pasta de rosii ( sau 2,5 kg rosii fierte si trecute prin sita)
    • sare, dupa gust

Instructiuni de preparare

  1. Se curata de seminte gogosarii si ardeii, se curata ceapa si toate se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu otetul, sare, zahar, pasta de rosii si se pun intr-o cratita mare pe foc pana cand incepe sa se ingroasa.
  2. Se pune pasta fierbinte in borcane, care se leaga cu ceolofan si se introduc borcanele in cuptorul incins, dar cu flacara oprita si se lasa pana se racesc complet cand pot fi duse in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi