Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia poate fi consumata in orice sezon la preparate de paste, pizza sau alte mancaruri. Pasta de ardei capia pentru iarna are un gust dulceag si aromat

4.5 stars based on 35 reviews
  • Pasta de ardei capia nu trebuie sa lipseasca din camara. Pasta de ardei capia nu trebuie sa lipseasca din camara.
  • Pasta de ardei capia este dulce si foarte aromata. Pasta de ardei capia este dulce si foarte aromata.
  • Pasta de ardei capia este foarte gustoasa. Pasta de ardei capia este foarte gustoasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 5 kg ardei capia rosii, proaspeti
  • 250 ml ulei
  • sare

Cum se prepara?

  1. Se spala ardeii capia si se coc. Se curata de coaja si cotoare, apoi se trec prin masina de tocat carne, apoi se scurg putin de zeama pe care si-o lasa.
  2. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pune pasta de ardei, sare dupa gust si se lasa pe foc pana cand scade zeama de tot.
  3. Se pune pasta fierbinte in borcane care se pun apoi i cuptorul incins dar cu flacara oprita si se lasa pana se racesc complet, abia apoi pot fi duse borcanele in camara.

VARIANTA 2

    INGREDIENTE:

  • 6 kg ardei capia
  • 1 pahar de mustar (5  linguri)
  • 500 ml ulei
  • 4 linguri miere de albine

    MOD DE PREPARARE:

  1. Se  coc ardeii, se curata de coaja si se cotoare, apoi se trec prin masina de tocat carne. Mustarul, mierea de albine si uleiul se pun intr-o cratita pe foc sio se lasa pana se dizolva bine, apoi se adauga pasta de ardei si se fierb toate pana scade toata zeama pe care si-o lasa.
  2. Se pune pasta fierbinte in borcane calde, se acopera cu ceolofan, se leaga bine si se introduc borcanele in cuptorul incins, dar cu flacara oprita si se lasa pana se racesc complet, apoi borcanele pot fi duse in camara.

Vezi retete similare

Zacusca de ardei capia Zacusca de ardei capia
Daca zacusca este una din cele mai bune conserve de iarna, zacusca de ardei capia este una din cele mai delicioase zacusti. Zacusca de ardei capia are o picanterie combinata cu gustul dulce al ardeilor si gogosarilor care o face irezistibila.
Ardei capia si gogosar in sos picant Ardei capia si gogosar in sos picant
Ardeiul capia si gogosar in sos picant sunt deliciosi daca sunt serviti ca garnitura alaturi de o carne grasa la gratar.
Ardei capia copti la borcan Ardei capia copti la borcan
Ardei capia copti la borcan sunt un deliciu in zilele de iarna, dar mai ales in preajma Craciunului cand avem nevoie de ceva care sa ne taie greata de la carnea grasa de porc.
Ardei capia opariti in otet Ardei capia opariti in otet
Ardei capia opariti in otet sunt un preparat de iarnadin care se face o salata delicioasa, care servita alaturi de o mancare grasa sau picanta ofera un gust delicios.
Ardei tocat la borcan Ardei tocat la borcan
Gspodinele stiu ca iarna nu se gasesc prea multe legume in piata si iau masuri de toamna cand pun in camara si borcane cu ardei tocat, care se foloseste la orice tip de mancare.
Pasta de rosii pentru fripturi Pasta de rosii pentru fripturi
Pasta de rosii pentru fripturi este cea care innobileaza gustul oricarei fripturi, fie ea de vita, porc, puui, curcan sau vanat.
Pasta de gogosari picanta Pasta de gogosari picanta
Pasta de gogosari picanta este o conserva care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Asa ca orice gospodina toamna trebuie sa o prepara, astfel bucatele vor fi mai gustoase.
Ardei cornul caprei conservati Ardei cornul caprei conservati
Ardeii cornul caprei conservati sunt de un real ajutor in bucatarie in zilele geroase de iarna. Ardeii cornul caprei conservati dau un gust delicat si o aroma ideala la mancare.
Ardei cornul caprei in otet Ardei cornul caprei in otet
Ardeii cornul caprei in otet deoarece sunt foarte iuti trebuie sa aveti grija de cate ori ii consumati deoarece ei sunt deliciosi si ajuta la prepararea felurilor de mancare picante.
Ardei murati umpluti cu varza Ardei murati umpluti cu varza
Ardeii murati umpluti cu varza pentru iarna sunt foarte gustosi, stimuleaza pofta de mancare si pot completa orice garnitura sau friptura.

Conserve si Muraturi de azi

Visine in sirop Visine in sirop
Visinele in sirop sunt perfecte in zilele de iarna cand doriti sa savurati fructele aromate de vara.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.