Marmelada de fructe si legume

Marmelada de fructe si legume este o combinatie reusita din amestecul unor fructe aromate cu legume zemoase. rezultatul este spectaculos datorita gustului delicios ai a aromei fine.

4.5 stars based on 35 reviews
  •  Marmelada de fructe si legume se foloseste cel mai des la prepararea prajiturilor. Marmelada de fructe si legume se foloseste cel mai des la prepararea prajiturilor.
  •  Marmelada de fructe si legume este delicioasa ... Marmelada de fructe si legume este delicioasa ...

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg prune fara samburi
  • 1 kg dovleac fara coaja si seminte
  • 1 kg rosii
  • 1 kg mere
  • 1 kg pere
  • 2 kg zahar

Cum se prepara?

  1. Se spala fructele, se curata de seminte si samburi, se curata legumele si se taie felii, se asaza toate intr-un vas mare, acoperite cu apa calduta si se fierb la foc moale pana cand se terciuiesc.
  2. Se lasa sa se raceasca, se trec prin sita sau prin ciur, se pune pasta obtinuta in zeama in care au fiert si se tine vasul pe foc domol 1 ora, dupa care se pune 1/2 din cantitatea de zahar.
  3. Restul de zahar se adauga cand marmelada este bine fiarta si se tine de lopatica de lemn cu care s-a amestecat in vas. Se lasa sa se raceasca si trece marmelada in borcane incalzite in cuptor.

Vezi retete similare

Marmelada de piersici Marmelada de piersici
Marmelada de piersici este cea mai gustoasa, potrivit cunoscatorilor. Daca ne luam dupa cele spuse de gospodine, marmelada de piersici se prepara rapid si nu trebuie sa lipseasca din camara cu conserve de iarna.
Marmelada de prune brumarii Marmelada de prune brumarii
Marmelada de prune este o reteta care foloseste mai mult zaharul natural al fructelor. Va sunt necesare prune bine coapte, adaugandu-se zahar numai dupa gust.
Marmelada de cirese visine si capsuni Marmelada de cirese visine si capsuni
Marmelada de cirese visine si capsuni este o combinatie ideala de fructe zemoase , aromate si care se coc in aceeasi perioasa. Rezultatul este o marmelada delicata, fina si foarte gustoasa.
Marmelada de mere si pere Marmelada de mere si pere
Marmelada de mere si pere ofera o combinatie de gsturi arome diferite. Daca se folosesc mai multe pere aroma va fi mai fina si gustul mai dulce. Daca se folosesc mai multe mere gustul va fi usor acrisor.
Marmelada de caise-varianta 2 Marmelada de caise-varianta 2
Incercati reteta de marmelada de caise. Aceasta marmelada de caise este la fel de buna si parfumata, pastrand toata savoarea caiselor. Marmelada de caise este excelenta pentru micul dejun sau pentru prepararea altor deserturi.
Marmelada de pere prune si mere Marmelada de pere prune si mere
Marmelada de pere prune si mere ofera un gust deosebit intr-o combinatie de zile mari. Marmelada de pere prune si mere este ideala atat la micul dejun cat si la prepararea prajiturilor.
Marmelada de visine Marmelada de visine
Marmelada de visine este un aperitiv dulce de iarna, care se prepara din visine coapte, carnoase si foarte aromate.
Marmelada de gutui Marmelada de gutui
Marmelada de gutui pe langa faptul ca este delcioasa si gustoasa, este foarte buna si in tratarea afectiunilor inflamatorii ale intestinului.
Dulceata de fructe de soc Dulceata de fructe de soc
Dulceata de fructe de soc se aseamana la aspect cu cea de afine numai ca are o aroma total diferita. Daca cea de afine este dulce dulceata de flori de soc este un pic acrisoara dar e la fel de gustoasa.
Fructe confiate Fructe confiate
Fructele confiate sunt foarte aromate, ele fiind perfecte atat la prepararea deserturilor, dar le puteti oferi si copiilor in loc de clasicele bomboane din comert.

Conserve si Muraturi de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.