Legume la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste legume la borcan sunt perfecta pentru mancarurile scazute sau ciorbe, fiind foarte usor de preparat si pe placul tuturor gospodinelor.

Ingrediente

    • 2 kg rosii
    • 3 legaturi leustean
    • 2 kg ardei gras
    • 1 legatura frunze de telina
    • 1 kg telina
    • 2 legaturi ramuri de marar proaspat
    • 5 capatani de usturoi
    • 500 gr sare grunjoasa
    • 100 gr seminte mustar
     

Instructiuni de preparare

  1. Rosiile se spala si se taie cuburi. Ardeii grasi se curata de codite si de seminte, se spala si se taie felii lungi. Telina se curata de coaja si se taie felii subtiri, potrivit de lungi. Usturoiul se curata de coaja si se taie rondele. Mararul si leusteanul se toaca marunt. Frunzele de telina se desprind de codite si se toaca precum verdeata, dar in bucati mai mari.
  2. Toate legumele tocate se pun intr-un vas incapator si se presara peste ele sarea grunjoasa neiodata si bobitele de mustar. Se amesteca usor de cateva ori sa se patrunda diver­sele arome si se lasa la macerat peste noapte intr-o camera racoroasa.
  3. A doua zi, se asaza in borcane indesand bine cu ajutorul unei linguri de lemn. Ca sa fii sigura ca se vor pastra bine peste iarna, poti adauga o tableta de aspirina pisata in fiecare borcan. Se leaga borcanele cu celofan si se pastreaza intr-o camara racoroasa sau la frigider. Cand folosesti zarzavatul la gatit, nu mai este nevoie sa adaugi sare in mancare.

Recomandari

Conserve si Muraturi