Gogonele in saramura

Gogonelele in saramura nu lipsesc in nici o iarna din nici o camara. Fiecare gospodina isi pune din timp deoarece gogonelele in saramura sunt delicioase si foarte gustoase.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Gogonelele in saramura se consuma ca atare sau se pot face numeroase tipuri de salate. Gogonelele in saramura se consuma ca atare sau se pot face numeroase tipuri de salate.
  • Gogonelele in saramura se pot pune atat in butoi cat si in borcane. Gogonelele in saramura se pot pune atat in butoi cat si in borcane.
  • O salata de gogonele in saramura e un deliciu in zilele de iarna. O salata de gogonele in saramura e un deliciu in zilele de iarna.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 5 kg gogonele
  • 1/2 kg morcovi
  • 2 teline cu  frunze
  • usturoi
  • arde iute
  • sare
  • apa

Cum se prepara?

  1. Se curata legumele, iar morcovii si telinele se taie felii sau figuri geometrice si se asaza pe peretii borca­nului. Se pun gogonelele in borcane cu frunze de telina la baza si cu ardei iute printre ele.
  2. Se face o saramura clasica din apa si sare grunjoasa, se lasa sa se raceasca 30 de minute si se toarna peste legume. Se capseaza borcanele si se pun in camara.

Vezi retete similare

Gogonele asortate Gogonele asortate
Gogonelele asortate ofera gospodinelor o multitudine de posibiliati de a pune gogonelele in combinatie atat cu legume cat si cu fructe.
Gogonele cu pepene rosu la butoi Gogonele cu pepene rosu la butoi
Gogonelele cu pepene rosu la butoi sunt aromate, delicioase, iar cunoscatorii apreciaza acest tip de muraturi, datorita gustului delicios.
Conopida cu gogonele in saramura Conopida cu gogonele in saramura
Conopida cu gogonele in saramura se poate servi in zilele de vara ca salata asortata de muraturi alaturi de un fel de mancare delicios, chiar si de post.
Gogonele cu varza rosie in saramura Gogonele cu varza rosie in saramura
Varza rosie ofera gogonelelor nu numai un colorat usor rosu dar si un gust usor dulceag si nu vor fi foarte sarate.
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele
Daca cineva credea ca gogonelele sunt bune numai murate se insala. Dulceata de gogonele este o delicatesa speciala cu un gust delicios de bun.
Dulceata de gogonele-varianta 2 Dulceata de gogonele-varianta 2
Dulceata de gogonele este o dulceata aromata, delicioasa, care va va surprinde prin aroma delicata si al gustului delicios.
Castraveti in saramura-varianta 2 Castraveti in saramura-varianta 2
Castravetii murati in saramura sunt muraturi care pot fi consumate la foarte multe retete de mancare. Din castravetii murati in saramura se prepara mancare de castraveti, sunt utilizati la salata boeuf, salate asortate de muraturi, etc...
Gogonele in amestec conservate in otet Gogonele in amestec conservate in otet
Gogonelele in amestec conservate in otet da gospodinelor un punct de placare pentru multe tipuri de muraturi asortate. Pentru a aroma si un gust mai delicios se pot combina cu fructe precum mere sau gutui.
Castraveti in saramura Castraveti in saramura
Castraveti murati in saramura sunt nelipsiti pentru celebrele salate cu legume, carne si maioneza. La fel din acesti savurosi castraveti murati in saramura se pot prepara feluri de mancare excelenta cu sau fara carne.
Fasole verde in saramura Fasole verde in saramura
Orice gospodina harnica pune toamna fasole verde in saramura, astfel in zilele de post poate prepara o mancare delicioasa numai cu ingrediente din camara.

Conserve si Muraturi de azi

Visine in sirop Visine in sirop
Visinele in sirop sunt perfecte in zilele de iarna cand doriti sa savurati fructele aromate de vara.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.