Gogonele in amestec conservate in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogonelele in amestec conservate in otet da gospodinelor un punct de placare pentru multe tipuri de muraturi asortate. Pentru a aroma si un gust mai delicios se pot combina cu fructe precum mere sau gutui.

Ingrediente

    • 2 kg gogonele
    • 1 kg gogosari
    • 1 kg castraveti
    • 1 ceapa
    • 1 conopida
    • 2 verze rosii mici
    • 4-5 morcovi mari
    • 4 linguri cu sare
    • 8 linguri cu zahar
    • 500 ml otet
    • 1,5 litri apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele, se spala, se taie rondele si se asaza intr-un lighean mai mare. Se amesteca si ceapa taia­ta pestisori, ca si conopida - desfacuta buchete mai mari.
  2. Se face un amestec din otet, apa, zahar si sare, se toarna peste legume, se acopera vasul, se lasa o noapte in camara. A doua zi se imparte continutul in borcane, acestea se umplu cu zeama, se inchid cu capace si se sterilizeaza in cuptorul aragazului sau in bain-marie.

Recomandari

Conserve si Muraturi