Ghiveci pentru iarna

Ghiveciul de iarna este un preparat delicios, care pastreaza din parfumul legumelor proaspete. Pentru prepararea lui poti folosi cam toate legumele pe care le gasesti la piata.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Ghiveciul pentru iarna este foarte gustos si aromat. Ghiveciul pentru iarna este foarte gustos si aromat.
  • Ghiveciul pentru iarna este un deliciu in zilele geroase de iarna. Ghiveciul pentru iarna este un deliciu in zilele geroase de iarna.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 5 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg fasole verde
  • 4 cepe de apa
  • 10 ardei grasi
  • 6 morcovi
  • 6 ardei capia
  • 3 pastarnaci
  • 2 radacini de patrunjel
  • 10 vinete mijlocii
  • 2 teline
  • 10 dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • patrunjel verde
  • 500 ml ulei
  • 2 fire frunze de telina
  • 1 conopida mica

Cum se prepara?

  1. Se spala, se curata si se taie felii toate legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida.
  2. Din 5 kg de rosii fierte si trecute prin sita se obtine sucul de rosii in care se fierb o ora legumele, fara vinete, conopida si dovlecei, apoi se adauga vinetele curatate de coaja din loc in loc si taiate cuburi, stoarse bine.
  3. Se adauga conopida desfacuta in buchetele, dovleceii taiati felii si se mai lasa sa fiarba inca 30 de minute. Se mai pun 2  catei de usturoi, 10 boabe de piper, o foaie de dafin, 500 ml ulei, sare, patrunjel verde  si 2-3 frunze de telina tocate marunt si se lasa sa fiarba impreuna inca 10 minute.
  4. Se lasa ghiveciul sa se raceasca, apoi se pune in borcane. La fiecare borcan de 1 kg se pune, optional 1 varf de cutit de conservant. Se leaga borcanele cu celofan dublu si se fierb in baie de apa o ora. Se lasa borcanele in baia de apa pana a doua zi cand se mai fierb inca 30 de minute. Se lasa borcanele sa se raceasca, apoi se pun in camara.

Vezi retete similare

Ghiveci cu legume prajite Ghiveci cu legume prajite
Ghiveciul cu legume prajite este un preparat foarte aromat si plin de vitamine, care ne este de mare ajutor in zilele de post din an. Fie ca il consumam proaspat sau conservat, ghiveciul de legume prajite ofera un gust si o aroma delicioasa.
Ghiveci din legume crude Ghiveci din legume crude
Ghiveciul din legume crude surprinde din plin aroma legumelor, pastrand intacte in acelasi timp toate vitaminele.
Amestec pentru ghiveciuri si ciorbe Amestec pentru ghiveciuri si ciorbe
Amestecul pentru ghiveciuri si ciorbe da mancarurilor aroma legumelor proaspete. Aceste amestecuri nu pot lipsi din camara niciunei gospodine.
Ghiveci pentru iarna- varianta 2 Ghiveci pentru iarna- varianta 2
Ghiveciul pentru iarna este foarte bun, mai ales ca ne este de mare ajutor atunci cand dorim legume delicioase de vata.
Ghiveci cu legume oparite Ghiveci cu legume oparite
Giveciul cu legume oparite face parte din acele retete care dau frau liber imaginatiei. Dupa preferinte, puteti adauga si alte legume precum bamele, mazare sau chiar broccoli.
Carne de porc in suc propriu pentru iarna Carne de porc in suc propriu pentru iarna
Carnea de porc in suc propriu pentru iarna este o metoda rapida si sigura de a pastra carnea de porc peste iarna, lucru care ii asigura si un gust mault mai aromat si delicat.
Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Gogosari murati pentru iarna Gogosari murati pentru iarna
Gogosarii murati pentru iarna se prepara in multe feluri, noi insa va oferim o reteta pe cat de rapida, pe atat de gustoasa.
Suc de rosii pentru iarna Suc de rosii pentru iarna
Acest suc de rosii pentru iarna trebuie sa il incercati pentru ca este usor de preparat dar foarte aromat.
Salata Gourmet pentru iarna Salata Gourmet pentru iarna
Salata Gourmet pentru iarna este perfecta langa friptura de porc de pe masa de Craciun!

Conserve si Muraturi de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.