Ghebe murate

Ghebele murate sunt delicioase iarna deoarece au o aroma delicata si un gust delicios de care cu siguranta va veti indragosti si dvs,

4.5 stars based on 35 reviews
  • Ghebele murate sunt foarte gustoase. Ghebele murate sunt foarte gustoase.
  • Ghebele murate se folosesc  in multe salate delicioase. Ghebele murate se folosesc in multe salate delicioase.
  • Ghebele murate sunt foarte aromate si delicioase. Ghebele murate sunt foarte aromate si delicioase.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 2 kg ghebe
  • 1 l apa
  • 200 ml otet
  • sare
  • zahar
  • piper

Cum se prepara?

  1. Se spala ghebele (se pastreaza intregi) in mai multe ape reci, se pun in vas mare, se acopera cu apa calda si se fierb, pe foc mic 15 minute.
  2. Se scot si se spala in mai multe ape reci, se pun in borcane de 800 g, se acopera cu o sa­ramura in care se adauga 2-3 linguri cu zahar si 1 pahar cu otet .Saramura se toarna peste ghebe, se pune putin piper, se capseaza borcanele. Se servesc in salate simple sau salate asortate, decorate cu felii de ou si verdeata to­cata.

Vezi retete similare

Zacusca de vinete cu ghebe Zacusca de vinete cu ghebe
Zacusca de vinete cu ghebe este foarte delicioasa avand un gust aparte daorita ghebelor. Servita in orice sezon, atat in post cat si in zilele de sarbatoare ofera o masa de neuitat.
Ciuperci murate- varianta 2 Ciuperci murate- varianta 2
Ciupercile murate sunt delicioase iarna atat la prepararea mancarii cat si in salate sau la garnitura.
Prune murate Prune murate
Prunele murate sunt ideale ca salata alaturi de o friptura la gratar....
Vinete murate Vinete murate
Vinetele murate sunt foarte bune la prpararea multor feluri de mancare , iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete.
Ciuperci murate Ciuperci murate
Ciupercile murate sunt ideale in zilele de iarna cand doriti sa preparati o mancare delicioasa de post.
Gogonele cu varza rosie in saramura Gogonele cu varza rosie in saramura
Varza rosie ofera gogonelelor nu numai un colorat usor rosu dar si un gust usor dulceag si nu vor fi foarte sarate.
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele
Daca cineva credea ca gogonelele sunt bune numai murate se insala. Dulceata de gogonele este o delicatesa speciala cu un gust delicios de bun.
Varza alba murata la butoi Varza alba murata la butoi
Fiecare gospodina are reteta proprie de varza murata la butoi. Noi va oferim insa reteta clasica pe care o puteti imbunatati, dupa gust.
Conopida cu prune Reinglote in saramura Conopida cu prune Reinglote in saramura
Conopida cu prune Reinglote in saramura se servesc mai ales de Craciun alaturi de mancarurile de porc mai grase sau picante, inlaturand senzatia de greata de la mancare.

Conserve si Muraturi de azi

Amestec pentru ghiveciuri si ciorbe Amestec pentru ghiveciuri si ciorbe
Amestecul pentru ghiveciuri si ciorbe da mancarurilor aroma legumelor proaspete. Aceste amestecuri nu pot lipsi din camara niciunei gospodine.
Legume la borcan Legume la borcan
Aceste legume la borcan sunt perfecta pentru mancarurile scazute sau ciorbe, fiind foarte usor de preparat si pe placul tuturor gospodinelor.