Gem de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti sa savurati din plin aroma capsunilor si iarna atunci trebuie sa preparati gemul de capsuni. Pare complicat dar de fapt gemul de capsuni de prepara foarte usor.

Ingrediente

    • 3 kg capsuni
    • 1 kg zahar
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se curata fructele de coditele verzi, se spala in mai multe ape reci si se impart in doua parti. Jumatate se pun pe fundul vasului de dulceata, se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se pune restul fructelor. Se acopera cu zaharul ramas si se lasa asa 10 ore. Se pune vasul la fiert pe foc mic, se spumuieste, apoi se face focul mare, se adauga felii subtiri de lamaie si se scade in cuptor.
  2. Pas teurizarea gemului de capsune se face astfel: se pune ge­mul in borcane reci, se leaga borcanele cu celofan pus indoua si se pun unele langa altele pe tava neagra a araga­zului.
  3. Se aprinde focul, se incalzeste cuptorul 15 minute, apoi se face focul viu si se lasa gemul sa fiarba 30 de minute (din momentul in care a inceput fierberea). Pasteurizarea se face cu usa cuptorului intredeschisa. Nu se umplu borca­nele prea tare, pentru ca la fiert gemul se ridica si poate rupe celofanul. Racirea se face in cuptor. Abia a doua zi se scot borcanele, se eticheteaza si se pun la pastrare in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi