Dulceata de visine

Dulceata de visine este una dintre cele mai populare dulceturi de la noi. Se prepara repede, este gustoasa si poate fi folosita la numeroase prajituri.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Dulceata de visine este foarte delicioasa. Dulceata de visine este foarte delicioasa.
  • Dulceata de visine este gudtoasa si in prepararea dulciurilor. Dulceata de visine este gudtoasa si in prepararea dulciurilor.
  • Cu cat visinele sunt mai coapte si dulceata de visine e mai aromata. Cu cat visinele sunt mai coapte si dulceata de visine e mai aromata.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 2 kg visine
  • 1 kg zahar
  • vanilie sau frunze de menta

Cum se prepara?

  1. Se spala fructele, se curata de samburi si codite, se pun in vas smaltuit acoperite cu zaharul necesar pentru 5-6 ore. Se pune vasul pe foc mic pana se topeste zaharul, se face focul mai mare, se lasa sa fiarba pana cand siropul devine bob legat.
  2.  Se parfumeaza cu frunze de menta, se lasa sa se raceasca in vasul in care a fiert acoperita cu un prosop umezit Se trece dulceata in borcane si se pastreaza in camara aerisita.

Vezi retete similare

Dulceata de visine-varianta 2 Dulceata de visine-varianta 2
Aroma dulcetei de visine nu o inlocuieste nimic in zilele geroase de iarna, de aceea orice gospodina isi face din timp provizii.
Visine conservate pentru prajituri Visine conservate pentru prajituri
Visinele conservate pentru prajituri sunt de mare folos la mesele in familie la anumite prajituri cu care sa va inveseliti invitatii.Visinele conservate pentru prajituri nu trebuie sa lipseasca din camara cu conserve de iarna.
Compot oriental de visine Compot oriental de visine
Compotul oriental de visine trebuie sa il incercati pentru ca are o aroma aparte, pe care nu o intalniti la compoturile clasice.
Visine conservate in zahar cu aspirina Visine conservate in zahar cu aspirina
Visinele conservate in zahar cu aspirina se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat, avand o aroma delicata si fina.
Marmelada de visine Marmelada de visine
Marmelada de visine este un aperitiv dulce de iarna, care se prepara din visine coapte, carnoase si foarte aromate.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.
Compot de visine Compot de visine
In timpul verii, din visine proaspete se poate pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i si frunze de menta pentru un plus de savoare.
Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.
Dulceata de flori de salcam Dulceata de flori de salcam
Dulceata de flori de salcam este o dulceata aromata si foarte parfumata. De asemenea gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie cea mai apreciata.
Dulceata de coacaze Dulceata de coacaze
Dulceata de coacaze este o dulceata foarte aromata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Este genul de dulceata cu care se prepara prajituri si torturi delicioase.

Conserve si Muraturi de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.