Dulceata de pere busuioace

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de pere busuioace este o dulceata delicioasa si foarte aromata fiind delicioasa ca atare, cat si in prepararea prajiturilor si torturilor.

Ingrediente

    • 2 kg pere mici
    • 7 kg zahar
    • 4 plicuri cu zahar vanilinat
    • 1 lamaie
    • 500 ml apa.

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg pere mici, parfumate, care se spala. Prima operatie necesara este legarea siropului pe foc tare si spu- muirea lui. Abia cand este bob legat se trece la curatatul perelor de coaja si de seminte.
  2. Astfel pregatite, perele se pun intregi in sirop, se lasa vasul pe marginea plitei 15 minute, se acopera cu zeama de lamaie (care le intareste) si se parfumeaza cu vanilie sau zahar vanilinat.
  3.  Se fierbe dulceata 15 minute, se trage vasul de pe foc. Se reia fierberea dupa 10-12 ore pentru alt sfert de ora, la foc iute. Daca siropul nu s-a legat, se mai fierbe dulceata 10 minute, dupa ce s-a stins focul si s-a lasat dulceata sa se odih­neasca 5-6 ore.
  4.  Daca perele sunt prea mari, e preferabil sa se taie in doua inca de la inceput. Se trece dulceata in borcane cand s-a racit si se pastreaza la loc aerisit.

Recomandari

Conserve si Muraturi