Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi face parte din acele preparate de iarna pe care nu orice gospodina se incumeta sa le prepare. Dulceata de nuci verzi este delicioasa si foarte aromata.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Dulceata de nuci verzi este delicioasa. Dulceata de nuci verzi este delicioasa.
  • Dulceata de nuci verzi  are o aroma delicioasa si e foarte gustoasa. Dulceata de nuci verzi are o aroma delicioasa si e foarte gustoasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 90-100 nuci verzi, mici si ferme
  • 1 kg zahar
  • 750 ml apa
  • 1/2 lamaie
  • 1 crenguta de menta tanara sau busuioc.

Cum se prepara?

  1. Se aleg nuci tinere, inainte de a se forma miezul, se lasa 1 ora in apa rece, se curata de coaja verde cu lama unui cutit ascutit.
  2.  Se leaga toate intr-un tifon, se pun sa fiarba 10 minute in apa care clocoteste. Se scot si se lasa in apa rece, apoi se fierb alte 10 minute. Se desface tifonul, se spala nucile si se pun in siropul legat pentru 1/4 ora. Vasul ramane pe marginea plitei.
  3. Se fierbe dulceata la foc potrivit, cu feliute subtiri de lamaie fara coaja, razatura de coaja de lamaie si o crenguta de menta verde sau busuioc tanar. Cand forfoteste, dulceata este gata. Se lasa acoperita 8-10 ore cu prosop umezit, se trece in borcane si se pastreaza in loc aerisit

Vezi retete similare

Dulceata de caise verzi Dulceata de caise verzi
Dulceata de caise verzi este poate piatra de incercare pentru orice gospodina deoarece caisele trebuiesc culese intr-un anume moment pentru a pute fi facute dulceata.
Compot de caise verzi Compot de caise verzi
Compotul de caise verzi este un desert dulce-acrisor, gustul fiind dat in mare parte de caise. Caisele nu trebuiesc sa fie verzi ci doar putin coapte, pentru a avea si putina dulceata.
Dulceata de prune decojite Dulceata de prune decojite
Dulceata de prune este o dulceata foarte gustoasa datorita faptului ca se poate consuma ca atare sau se poate folosi la prepararea prajiturilor si torturilor.
Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.
Dulceata de agrise Dulceata de agrise
Dulceata de agrise se poate prepara atat din agrise verzi cat si coapte gustul fiind la fel de delicios si dulce.
Dulceata de smochine cu nuci si stafide Dulceata de smochine cu nuci si stafide
Dulceata de smochine cu nuci si stafide nu trebuie sa lipseasca din camara de iarna, deoarece este foarte aromata si gustoasa.
Pepeni verzi murati Pepeni verzi murati
Dintre toate muraturile pepenii verzi murati sunt de departe cei mai apreciati. Gustul lor dulce-acrisor ofera o senzatie unica de fiecare data cand ii veti savura.
Dulceata de flori de salcam Dulceata de flori de salcam
Dulceata de flori de salcam este o dulceata aromata si foarte parfumata. De asemenea gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie cea mai apreciata.
Dulceata de coacaze Dulceata de coacaze
Dulceata de coacaze este o dulceata foarte aromata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Este genul de dulceata cu care se prepara prajituri si torturi delicioase.
Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Dulceata de capsuni este cea mai apreciata dulceata datorita aromei delicate si al gustului divin. Nu e gospodina care sa nu aibe in camara pentru iarna un borcan de dulceata de capsuni.

Conserve si Muraturi de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.