Dulceata de gutui

Gutuile se numara printre ultimele fructe ale toamnei, si, pentru a pastra esenta toamnei cat mai mult timp, va propunem o reteta de dulceata de gutui. Dulceata aramaie va da savoare zilelor de iarna si va va incanta papilele gustative.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Dulceata de gutui este parfumata si foarte gustoasa. Dulceata de gutui este parfumata si foarte gustoasa.
  • Dulceata de gutui da culoare zilelor geroase de iarna. Dulceata de gutui da culoare zilelor geroase de iarna.
  • Dulceata de gutui este foarte delicioasa.... Dulceata de gutui este foarte delicioasa....

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 3 gutui mari
  • 1/2 baton de vanilie
  • 500 ml apa

Cum se prepara?

  1. Se spala gutuile, se curata de coaja si se dau  pe razatoarea mare, dar repede pentru ca gutuile sa nu isi schimbe colarea din cauza oxidarii.
  2. Mai intai se pune zaharul la fiert cu 500 ml apa, vanilie si zema de lamaie. cand siropul este aproape legat se pun gutuile si se fierb pana se leaga bine siropul.
  3. Se lasa dulceata sa se raceasca apoi se pune in borcane, se acopera cu celofan dublu si se leaga cu sfoara, dupa care se pun in camara.

Vezi retete similare

Peltea de gutui Peltea de gutui
De obicei, cei ce adora si deci prepara dulceata de gutui, vor prepara si pelteaua de gutui, caci aceasta din urma se face din coaja si mijlocul tare al gutuilor si ar fi pacat sa le arunce, atata timp cat poate iesi din ele un jeleu foarte gustos.
Peltea de gutui-varianta 2 Peltea de gutui-varianta 2
Este anotimpul gutuilor si al dulcetei mele preferate, dulceata de gutui. Dar si mai preferata pentru mine este pelteaua de gutui sau jeleul de gutui, cum vreti sa-i spuneti.
Peltea de gutui cu struguri Peltea de gutui cu struguri
Pelteaua de gutui cu struguri se foloseste la decorarea torturilor si a prajiturilor, se poate pune in strat subtire pe fursecuri sau biscuiti, care apoi se lipesc, se poate servi in orez sau gris cu lapte, copiilor.
Pasta de gutui Pasta de gutui
Pasta de gutui este folosita in bucatarie mai ales la prepararea diferitelor prajituri si torturi, cat si la umplerea multor tarte pe baza de fructe.
Sos de gutui Sos de gutui
Sosul de gutui datorita aromei parfumate este foarte des intalnit in bucatariile gospodinelor. Sosul este folosit pentru aromatizarea fripturilor de pasare sau porc oferind un plus de aroma si gust.
Compot de gutui Compot de gutui
Va oferim cu drag reteta traditionala romaneasca de compot de gutui. Acest compot deosebit de aromat este delicios atat proaspat cat si conservat!
Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.
Marmelada de gutui Marmelada de gutui
Marmelada de gutui pe langa faptul ca este delcioasa si gustoasa, este foarte buna si in tratarea afectiunilor inflamatorii ale intestinului.
Dulceata de flori de salcam Dulceata de flori de salcam
Dulceata de flori de salcam este o dulceata aromata si foarte parfumata. De asemenea gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie cea mai apreciata.
Dulceata de coacaze Dulceata de coacaze
Dulceata de coacaze este o dulceata foarte aromata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Este genul de dulceata cu care se prepara prajituri si torturi delicioase.

de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.