Dulceata de coacaze

Dulceata de coacaze este o dulceata foarte aromata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Este genul de dulceata cu care se prepara prajituri si torturi delicioase.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Dulceata de coacaze are un gust foarte aromat si delicios. Dulceata de coacaze are un gust foarte aromat si delicios.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1,250 kg coacaze
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa rece
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat

Cum se prepara?

  1. Se pun zaharul si apa in vas smaltuit cu pereti inalti sa fiarba la foc mic pana cand se topeste zaharul. Se spumuieste siropul, se adauga inca 1 pahar cu apa rece si se spumuieste iar cand da in clocot. Se continua fierberea pana cand siropul se leaga bine, se face proba: cateva picaturi de sirop se lasa pe o farfurie intinsa. Daca nu-si schimba forma, siropul este legat si vasul se trage de pe foc. Fructele se curata de codite, se spala in sita sub jet de apa rece, se lasa pe prosop curat sa se usuce.
  2. Se pun in siropul legat, se lasa 1 ora pe marginea plitei, apoi se pune dulceata sa fiarba la foc potrivit 1/2 ora. Se stinge focul, se acopera vasul cu prosop curat, se lasa 8-10 ore in ca­mara. Se pune vasul pe foc mic pana cand dulceata da in clocot, se face focul mare, se fierbe pana cand siropul se leaga bine. Se parfumeaza dulceata cu zahar vanilinat, se mai fierbe 2-5 minute si se stinge focul.
  3. Se lasa vasul in camara acoperit cu prosop curat 10-12 ore, se trece dul­ceata in borcane curate si uscate, se eticheteaza si se in­chid ermetic, apoi se pun in locul in care se vor pastra pana la consum.

Vezi retete similare

Dulceata din 4 fructe Dulceata din 4 fructe
Dulceata din 4 fructe este o dulceata din fructe aromate, pe care o puteti servi ca atare sau o puteti folosi la prepararea unor dulciuri delicioase.
Coacaze zaharisite Coacaze zaharisite
Coacazele zaharisite sunt delicioase si foarte aspectuoase, tocmai de aceea se folosec mai ales pentru decorarea deserturilor rafinate.
Peltea de coacaze cu mere Peltea de coacaze cu mere
Peltea de coacaze cu mere este un preparat delicios foarte aromat. De obicei, pelteaua se foloseste in prepararea dulciurilor sau chiar pentru decorarea torturilor festive.
Peltea de coacaze Peltea de coacaze
Pastreaza si la iarna aroma inconfundabila a coacazelor negre preparand o delicioasa peltea de coacaze cu care sa te delectezi in zilele geroase de iarna!
Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.
Compot de coacaze rosii Compot de coacaze rosii
Compotul de coacaze rosii este un compot aromat, pe care il puteti servi in zielle de iarna, la desert.
Dulceata de flori de salcam Dulceata de flori de salcam
Dulceata de flori de salcam este o dulceata aromata si foarte parfumata. De asemenea gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie cea mai apreciata.
Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Dulceata de capsuni este cea mai apreciata dulceata datorita aromei delicate si al gustului divin. Nu e gospodina care sa nu aibe in camara pentru iarna un borcan de dulceata de capsuni.
Dulceata de pere busuioace Dulceata de pere busuioace
Dulceata de pere busuioace este o dulceata delicioasa si foarte aromata fiind delicioasa ca atare, cat si in prepararea prajiturilor si torturilor.
Dulceata de fructe de soc Dulceata de fructe de soc
Dulceata de fructe de soc se aseamana la aspect cu cea de afine numai ca are o aroma total diferita. Daca cea de afine este dulce dulceata de flori de soc este un pic acrisoara dar e la fel de gustoasa.

Conserve si Muraturi de azi

Visine in sirop Visine in sirop
Visinele in sirop sunt perfecte in zilele de iarna cand doriti sa savurati fructele aromate de vara.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.