Dulceata de cirese

Dulceata de cirese are o aroma delicata care ne duce cu gandul la zilele insorite de vara. Fie ca e servita ca atare sau in compozitia prajiturilor, dulceata de cirese este mereu apreciata.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Dulceata de cirese este gata si trebuie lasata sa se raceasca. Dulceata de cirese este gata si trebuie lasata sa se raceasca.
  • Dulceata de cirese se poate consuma si proaspata. Dulceata de cirese se poate consuma si proaspata.
  • Dulceata de cirese se pastreaza chiar si 1 an la frigider. Dulceata de cirese se pastreaza chiar si 1 an la frigider.
  • Dulceata de cirese este delicioasa... Dulceata de cirese este delicioasa...

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg zahar
  • 1,5 kg cirese negre sau rosii
  • 1 crenguta de busuioc
  • 500 ml apa.

Cum se prepara?

  1. Se spala ciresele si se curata de samburi (cu un ac, o agrafa de par sau prin apasare pe varful fructului), se pun in siropul legat Se lasa fructele 15 minute ca sa-si ames­tece sucul in zahar, se pune vasul pe foc sa fiarba la foc tare. Se spumuieste des si se parfumeaza cu o crenguta de busuioc.
  2. Busuiocul parfumeaza si ajuta la amestecul gus­tului fructelor cu zaharul. Daca fierberea se face in vase inox, dulceata fierbe in 45 de minute, cel mult 1 ora. Se lasa vasul acoperit 8-10 ore, apoi se trece dulceata in borcane, care se capseaza si se tin in loc aerisit

Vezi retete similare

Dulceata de cirese-varianta2 Dulceata de cirese-varianta2
Dulceata de cirese este o dulceata aromata si gustoasa, pe care o puteti servi simpla sau o puteti folosi la prepararea dulciurilor.
Dulceata de cirese amare Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare trebuie sa o incercati pentru ca este o dulceata care nu poate lipsi din camara pentru iarna.
Dulceata de cirese negre amare Dulceata de cirese negre amare
Dulceata de cirese negre amare este foarte aromata si gustoasa in acelasi timp avand si un efect revigant extraordinar.
Dulceata din 4 fructe Dulceata din 4 fructe
Dulceata din 4 fructe este o dulceata din fructe aromate, pe care o puteti servi ca atare sau o puteti folosi la prepararea unor dulciuri delicioase.
Cirese albe conflate Cirese albe conflate
Ciresele confiate fac deliciul celor mai savuroase preparate de cofetarie si patiserie. Secretul cireselor confiate este dat pe de o parte de calitatea fructelor selectate pentru confiere, iar, pe de alta parte, de reteta originala de confiere.
Compot de cirese-varianta 2 Compot de cirese-varianta 2
Compotul de cirese ne aduce aroma delicata a cireselor de iunie in toiul iernii. Servit rece aceste compot devine un deliciu...devenit capriciu.
Cirese zaharisite Cirese zaharisite
Ciresele zaharisite trebuie sa le incercati pentru ca ele sunt de mare efect la decorarea deserturilor si coctailurilor.
Compot de cirese-varianta 3 Compot de cirese-varianta 3
Compotul de cirese este un compot care nu trebuie sa lipseasca din camara nici unei gospodine, mai ales ca se prepara usor, necesita putine ingrediente, iar fructele se pot consuma ca atare sau se pot folosi la diferite deserturi delicioase.
Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.
Serbet de cirese amare Serbet de cirese amare
Serbet de cirese amare este un serbet foarte parfumat si aromat datorita gustului dulce-acrisor al cireselor.

Conserve si Muraturi de azi

Visine in sirop Visine in sirop
Visinele in sirop sunt perfecte in zilele de iarna cand doriti sa savurati fructele aromate de vara.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.