Dulceata de cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de cirese are o aroma delicata care ne duce cu gandul la zilele insorite de vara. Fie ca e servita ca atare sau in compozitia prajiturilor, dulceata de cirese este mereu apreciata.

Ingrediente

    • 1 kg zahar
    • 1,5 kg cirese negre sau rosii
    • 1 crenguta de busuioc
    • 500 ml apa.

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ciresele si se curata de samburi (cu un ac, o agrafa de par sau prin apasare pe varful fructului), se pun in siropul legat Se lasa fructele 15 minute ca sa-si ames­tece sucul in zahar, se pune vasul pe foc sa fiarba la foc tare. Se spumuieste des si se parfumeaza cu o crenguta de busuioc.
  2. Busuiocul parfumeaza si ajuta la amestecul gus­tului fructelor cu zaharul. Daca fierberea se face in vase inox, dulceata fierbe in 45 de minute, cel mult 1 ora. Se lasa vasul acoperit 8-10 ore, apoi se trece dulceata in borcane, care se capseaza si se tin in loc aerisit

Recomandari

Conserve si Muraturi