Dulceata de afine

Dulceata de afine este poate cea mai rafinata dulceata deoarece necesita multa rabdare dar rezultatul este cu siguranta delicios.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Dulceata de afine este foarte gustoasa si aromata. Dulceata de afine este foarte gustoasa si aromata.
  • Dulceata de afine este delicioasa si la prepararea prajiturilor. Dulceata de afine este delicioasa si la prepararea prajiturilor.
  • Servita la micul dejun dulceata de visine face ziua mai frumoasa. Servita la micul dejun dulceata de visine face ziua mai frumoasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • 1,5 kg afine bine coapte.

Cum se prepara?

  1. Se foloseste un vas inox , in lipsa acesteia se foloseste o cratita cu pereti inalti, cu fund dublu. Se pune zaharul acoperit cu doua cani de apa rece, se lasa pe foc mic pana cand se topeste zaharul, apoi se face focul mare si se lasa sa fiarba pana cand siropul devine bob legat: o lingurita cu sirop se pune in picaturi mici pe suprafata unei farfurii de portelan. Daca siropul ramane asa cum l-am pus si forma picaturii nu se lateste, putem pune fructele.
  2. Se curata afinele de codite, se spala in mai multe ape, se pun in siropul legat Se lasa 10 minute pe marginea plitei, pentru ca sucul fructelor sa treaca in sirop, apoi se pune vasul pe foc. Se parfumeaza cu felii de lamaie si coaja rasa de lamaie. Se fierbe la foc tare, luand mereu spuma.
  3. Este gata cand siropul este legat, sau atunci cand fierberea devine o forfoteala continua. Se trage vasul de pe foc, se acopera cu prosop curat, umezit in apa rece si se lasa pe a doua zi, sa fie pusa in borcane. Se capseaza borcanele, se pastreaza la loc aerisit si intunecat.

Vezi retete similare

Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.
Dulceata de fructe de soc Dulceata de fructe de soc
Dulceata de fructe de soc se aseamana la aspect cu cea de afine numai ca are o aroma total diferita. Daca cea de afine este dulce dulceata de flori de soc este un pic acrisoara dar e la fel de gustoasa.
Dulceata de flori de salcam Dulceata de flori de salcam
Dulceata de flori de salcam este o dulceata aromata si foarte parfumata. De asemenea gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie cea mai apreciata.
Dulceata de coacaze Dulceata de coacaze
Dulceata de coacaze este o dulceata foarte aromata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Este genul de dulceata cu care se prepara prajituri si torturi delicioase.
Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Dulceata de capsuni este cea mai apreciata dulceata datorita aromei delicate si al gustului divin. Nu e gospodina care sa nu aibe in camara pentru iarna un borcan de dulceata de capsuni.
Dulceata de pere busuioace Dulceata de pere busuioace
Dulceata de pere busuioace este o dulceata delicioasa si foarte aromata fiind delicioasa ca atare, cat si in prepararea prajiturilor si torturilor.
Dulceata de caise verzi Dulceata de caise verzi
Dulceata de caise verzi este poate piatra de incercare pentru orice gospodina deoarece caisele trebuiesc culese intr-un anume moment pentru a pute fi facute dulceata.
Dulceata de cirese amare Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare trebuie sa o incercati pentru ca este o dulceata care nu poate lipsi din camara pentru iarna.
Dulceata de gogonele-varianta 2 Dulceata de gogonele-varianta 2
Dulceata de gogonele este o dulceata aromata, delicioasa, care va va surprinde prin aroma delicata si al gustului delicios.
Dulceata de cirese Dulceata de cirese
Dulceata de cirese are o aroma delicata care ne duce cu gandul la zilele insorite de vara. Fie ca e servita ca atare sau in compozitia prajiturilor, dulceata de cirese este mereu apreciata.

Conserve si Muraturi de azi

Ardei umpluti cu varza Ardei umpluti cu varza
Ardeii umpluti cu varza sunt nemaipomeniti a salata alaturi de un fel principal gustos.
Ciuperci murate- varianta 2 Ciuperci murate- varianta 2
Ciupercile murate sunt delicioase iarna atat la prepararea mancarii cat si in salate sau la garnitura.