Conopida cu gogonele in saramura

Conopida cu gogonele in saramura se poate servi in zilele de vara ca salata asortata de muraturi alaturi de un fel de mancare delicios, chiar si de post.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Conopida cu gogonele in saramura nu lipsesc din nici o camara cu conserve de iarna. Conopida cu gogonele in saramura nu lipsesc din nici o camara cu conserve de iarna.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 2 conopide
  • 2 kg gogonele (prunisoare)
  • 2 morcovi
  • boabe de piper
  • frunze de telina
  • 250 ml  otet
  • 4 l apa
  • 4 linguri cu sare
  • tije de marar
  • usturoi

Cum se prepara?

  1. Se curata legumele, conopida se desface buchete, se spala toate in 2-3 ape reci si se pun in randuri alternative, in borcane mai mari, cu frunze de telina la baza si felii de morcov, catei de usturoi si boabe de piper printre ele.
  2. Din apa, sare si un pahar de otet se face o saramura clasica (1 lingura de sare la 1 l lichid), care se pune peste legume dupa ce a clocotit 3-4 minute si s-a racorit 30 de minute. Se leaga borcanele, dupa ce s-a pus deasupra lor cate o tija uscata de marar. Se servesc impreuna ca salata garnitura penru mancaruri scazute.

Vezi retete similare

Gogonele asortate Gogonele asortate
Gogonelele asortate ofera gospodinelor o multitudine de posibiliati de a pune gogonelele in combinatie atat cu legume cat si cu fructe.
Gogonele in saramura Gogonele in saramura
Gogonelele in saramura nu lipsesc in nici o iarna din nici o camara. Fiecare gospodina isi pune din timp deoarece gogonelele in saramura sunt delicioase si foarte gustoase.
Gogonele cu pepene rosu la butoi Gogonele cu pepene rosu la butoi
Gogonelele cu pepene rosu la butoi sunt aromate, delicioase, iar cunoscatorii apreciaza acest tip de muraturi, datorita gustului delicios.
Gogonele cu varza rosie in saramura Gogonele cu varza rosie in saramura
Varza rosie ofera gogonelelor nu numai un colorat usor rosu dar si un gust usor dulceag si nu vor fi foarte sarate.
Gogonele in amestec conservate in otet Gogonele in amestec conservate in otet
Gogonelele in amestec conservate in otet da gospodinelor un punct de placare pentru multe tipuri de muraturi asortate. Pentru a aroma si un gust mai delicios se pot combina cu fructe precum mere sau gutui.
Castraveti in saramura Castraveti in saramura
Castraveti murati in saramura sunt nelipsiti pentru celebrele salate cu legume, carne si maioneza. La fel din acesti savurosi castraveti murati in saramura se pot prepara feluri de mancare excelenta cu sau fara carne.
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele
Daca cineva credea ca gogonelele sunt bune numai murate se insala. Dulceata de gogonele este o delicatesa speciala cu un gust delicios de bun.
Dulceata de gogonele-varianta 2 Dulceata de gogonele-varianta 2
Dulceata de gogonele este o dulceata aromata, delicioasa, care va va surprinde prin aroma delicata si al gustului delicios.
Castraveti in saramura-varianta 2 Castraveti in saramura-varianta 2
Castravetii murati in saramura sunt muraturi care pot fi consumate la foarte multe retete de mancare. Din castravetii murati in saramura se prepara mancare de castraveti, sunt utilizati la salata boeuf, salate asortate de muraturi, etc...
Conopida cu castraveti in saramura Conopida cu castraveti in saramura
Conopida cu castraveti in saramura se serveste drept salata asortata de muraturi alaturi de un fel principal delicios. Zeama in care s-au murat se poate folosi pentru acrirea borsurilor.

Conserve si Muraturi de azi

Visine in sirop Visine in sirop
Visinele in sirop sunt perfecte in zilele de iarna cand doriti sa savurati fructele aromate de vara.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.