Compot de visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

In timpul verii, din visine proaspete se poate pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i si frunze de menta pentru un plus de savoare.

Ingrediente

    • 1/2 kg visine
    • 4 linguri cu zahar
    • 500 ml apa rece (pentru o sticla de 1 litru)

Instructiuni de preparare

  1. Se curata visinele, se spala in apa rece si se pun in sticla cu gatul larg. Se acopera fructele cu patru linguri cu zahar, apoi se umple sticla cu apa rece. Se leaga la gura cu celofan pus in doua si umezit, strans bine cu o sfoara, si se pune la fiert intr-un vas mare cu apa, sticla fiind infa­surata cu hartie sau carpe curate. Se pasteurizeaza apro­ximativ 40 minute.
  2. Cantitatea indicata este necesara pen­tru o sticla de compot. Este bine ca gospodina sa faca compoturile pe rand, pe masura ce se coc fructele. Pro­cedeul acesta s-a dovedit a fi cel mai eficient, in sensul ca peste vara fructele n-au fermentat. Compoturile pregatite din fructele acoperite cu sirop legat sunt mai perisabile decat cele acoperite cu apa rece.

Recomandari

Conserve si Muraturi