Compot de piersici

Compotul de piersici este unul dintre cele mai fine sau cel putin asa mi se pare mie. Iarna, fructele din compot se pot consuma ca atare sau se pot folosi ca ingredient al unor prajituri, ba mai mult, la noi, in Banat, exista obiceiul de a se consuma comp

4.5 stars based on 35 reviews
  • Compotul de piersici este foarte aromat si delicios. Compotul de piersici este foarte aromat si delicios.
  • Compotul de piersici este un desert delicios si racoritor. Compotul de piersici este un desert delicios si racoritor.
  • Compotul de piersici se foloseste si la umplerea tartelor de fructe. Compotul de piersici se foloseste si la umplerea tartelor de fructe.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1/2 kg piersici tari, mai putin coapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 500 ml  apa
  • 1/4 lamaie

Cum se prepara?

  1. Se aleg piersici tari, mai putin coapte, se spala, se taie felii subtiri sau dreptunghiuri cu latura de 2-3 cm, se asaza in sticla, se parfumeaza cu razatura de lamaie si feliute subtiri de lamaie, se acopera cu 5 linguri cu zahar turnat in sticla cu un cornet.
  2. Se umple sticla cu apa, se leaga la gura cu celofan si se pune la fiert in vas mare plin cu apa, cat sa ajunga la baza gatului sticlei. Se fierbe 1 ora din momentul in care fructele se ridica in sticla; se stinge focul, iar sticlele se scot cand apa din vas s-a racit Se pastreaza in loc uscat, bine aerisit.

Vezi retete similare

Compot de piersici-varianta 2 Compot de piersici-varianta 2
In zilele de iarna nimic nu e la fel de gustos decat un delicios compot de piersici. Si daca este pus de dvs atunci satisfactia este mult mai mare.
Dulceata de piersici Dulceata de piersici
Dulceata de piersici este foarte aromata si delicata. Marele secret al acestei dulceti este ca piersicile sa fie foarte bine coapte pentru a surprinde din plin aroma piersicilor.
Gem de piersici Gem de piersici
Gemul de piersici este cel mai apreciat de cunoscatori datorita faptului ca are o aroma intensa foarte speciala. Cu cat piersicile sunt mai coapte cu atat aroma si gustul gemului sunt mai bune.
Compot de pere Compot de pere
Unul din cele mai savuroase si mai sanatoase compoturi, este compotul de pere. Perele sint bogate in fibra, o sursa importanta de potasiu si, desi par foarte consistente, contin doar 100 de calorii si o cantitate neglijabile de grasimi, asa incat compotul
Compot de caise Compot de caise
Compotul de caise este un desert usor si gustos in orice ocazie. Poate fi servit simplu sau poate insoti diferite prajituri.
Compot de visine Compot de visine
In timpul verii, din visine proaspete se poate pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i si frunze de menta pentru un plus de savoare.
Compot de gutui Compot de gutui
Va oferim cu drag reteta traditionala romaneasca de compot de gutui. Acest compot deosebit de aromat este delicios atat proaspat cat si conservat!
Compot de capsuni Compot de capsuni
Compotul de capsuni este unul dintre compoturile care pastreaza aproape intacte vitaminele si gustul capsunelor.
Compot de dovleac-varianta 2 Compot de dovleac-varianta 2
In anotimpul rece te poti bucura de savoarea fructelor cu ajutorul compoturilor. Poti incerca diverse combinatii de fructe si mirodenii. Compotul din dovleac este foarte aromat si potrivit pentru sezonul rece.
Compot de prune Compot de prune
Toamna, odata cu intrarea in sezonul prunelor, poti pregati un compot de prune pe care sa-l conservi pentru iarna sau sa-l consumi imediat. Ai nevoie doar de putine ingrediente si maxim o jumatate de ora pentru preparare.

Conserve si Muraturi de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.