Compot de cirese

na dintre cele mai gustoase conserve pentru iarna pe care le poti pregati din cirese este compotul. Acest compot de cirese este usor de preparat iar atunci cand il servesti este savuros si parfumat.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Compotul de cirese este delicios si indragit de copii. Compotul de cirese este delicios si indragit de copii.
  • Compotul de cirese este foarte aromat si gustos. Compotul de cirese este foarte aromat si gustos.
  • Compotul de cirese este ideal pentru decorarea torturilor si prajiturilor. Compotul de cirese este ideal pentru decorarea torturilor si prajiturilor.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr cirese
  • 4 linguri cu zahar
  • 330 ml apa rece
  • scortisoara (pentru o sticla de 1 l)

Cum se prepara?

  1. Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800 ml sau in sticla cu gura mai larga.
  2. Se pune zaharul peste fructe, se acopera cu apa rece pana la locul unde se ingusteaza sticla, se adauga o bucata mica de scortisoara si se leaga gura sticlei cu celofan pus in doua si strans cu sfoara subtire. Sticlele astfel pregatite se infasoara cu hartie sau carpe curate si se asaza una langa alta intr-un vas mare, care se umple cu apa.
  3. Pasteurizarea compoturilor se face la bain-marie, aproximativ 40 minute de cand fierbe apa Sticlele se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, se scot a doua zi si se pun la rece intr-o camara bine aerisita. Se pastreaza peste iarna.

Vezi retete similare

Compot de cirese-varianta 3 Compot de cirese-varianta 3
Compotul de cirese este un compot care nu trebuie sa lipseasca din camara nici unei gospodine, mai ales ca se prepara usor, necesita putine ingrediente, iar fructele se pot consuma ca atare sau se pot folosi la diferite deserturi delicioase.
Compot de cirese-varianta 2 Compot de cirese-varianta 2
Compotul de cirese ne aduce aroma delicata a cireselor de iunie in toiul iernii. Servit rece aceste compot devine un deliciu...devenit capriciu.
Cirese albe conflate Cirese albe conflate
Ciresele confiate fac deliciul celor mai savuroase preparate de cofetarie si patiserie. Secretul cireselor confiate este dat pe de o parte de calitatea fructelor selectate pentru confiere, iar, pe de alta parte, de reteta originala de confiere.
Dulceata de cirese-varianta2 Dulceata de cirese-varianta2
Dulceata de cirese este o dulceata aromata si gustoasa, pe care o puteti servi simpla sau o puteti folosi la prepararea dulciurilor.
Dulceata de cirese Dulceata de cirese
Dulceata de cirese are o aroma delicata care ne duce cu gandul la zilele insorite de vara. Fie ca e servita ca atare sau in compozitia prajiturilor, dulceata de cirese este mereu apreciata.
Cirese zaharisite Cirese zaharisite
Ciresele zaharisite trebuie sa le incercati pentru ca ele sunt de mare efect la decorarea deserturilor si coctailurilor.
Dulceata de cirese amare Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare trebuie sa o incercati pentru ca este o dulceata care nu poate lipsi din camara pentru iarna.
Dulceata de cirese negre amare Dulceata de cirese negre amare
Dulceata de cirese negre amare este foarte aromata si gustoasa in acelasi timp avand si un efect revigant extraordinar.
Compot de cirese sau visine Compot de cirese sau visine
Compotul de cirese sau visine este un deliciu in zilele de iarna cand ducem dorul fructelor si legumelor de vara.
Serbet de cirese amare Serbet de cirese amare
Serbet de cirese amare este un serbet foarte parfumat si aromat datorita gustului dulce-acrisor al cireselor.

Conserve si Muraturi de azi

Visine in sirop Visine in sirop
Visinele in sirop sunt perfecte in zilele de iarna cand doriti sa savurati fructele aromate de vara.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.