Compot de cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

na dintre cele mai gustoase conserve pentru iarna pe care le poti pregati din cirese este compotul. Acest compot de cirese este usor de preparat iar atunci cand il servesti este savuros si parfumat.

Ingrediente

    • 500 gr cirese
    • 4 linguri cu zahar
    • 330 ml apa rece
    • scortisoara (pentru o sticla de 1 l)

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800 ml sau in sticla cu gura mai larga.
  2. Se pune zaharul peste fructe, se acopera cu apa rece pana la locul unde se ingusteaza sticla, se adauga o bucata mica de scortisoara si se leaga gura sticlei cu celofan pus in doua si strans cu sfoara subtire. Sticlele astfel pregatite se infasoara cu hartie sau carpe curate si se asaza una langa alta intr-un vas mare, care se umple cu apa.
  3. Pasteurizarea compoturilor se face la bain-marie, aproximativ 40 minute de cand fierbe apa Sticlele se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, se scot a doua zi si se pun la rece intr-o camara bine aerisita. Se pastreaza peste iarna.

Recomandari

Conserve si Muraturi