Compot de caise intregi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O gospodina harnica pune toamna in camara si cateva borcane cu compot din caise intregi, pentru a se indulci si iarna.

Ingrediente

    • 500 gr caise
    • 350 g zahar
    • 1/2 lamaie
    • 1 litru apa rece (pentru o sticla de 1 l)

Instructiuni de preparare


  1. Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot, apoi se pun caisele intregi, nu prea coapte, bine spalate si stropite cu zeama de la jumatate de lamaie. Se lasa sa dea in clocot impreuna 10 minute, apoi caisele se scot, se fierbe siropul in continuare ca sa se lege din nou.
  2. Se toarna rece peste caise, se pune in sticle, care se leaga imediat. Se pasteurizeaza in bain-marie, aproximativ 1 ora, din momentul in care fierbe apa.

Recomandari

Conserve si Muraturi