Ciuperci murate

Ciupercile murate sunt ideale in zilele de iarna cand doriti sa preparati o mancare delicioasa de post.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Ciupercile murate sunt aromate si delicioase. Ciupercile murate sunt aromate si delicioase.
  • Ciupercile murate se pastreaza in conditii optime chiar si 2 ani. Ciupercile murate se pastreaza in conditii optime chiar si 2 ani.
  • Ciupercile murate sunt gustoase. Ciupercile murate sunt gustoase.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 3 kg ciuperci mici, infundate
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 2-3 ardei iuti
  • 4 linguri cu sare
  • 8 linguri cu zahar
  • piper boabe
  • foi de dafin

Cum se prepara?

  1. Se spala si se curata ciupercile, se separa coditele, se spala din nou. Se face o solutie din otet, apa, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, care se fierbe pe foc mic. Ciupercile se oparesc in acest lichid doar 10 minute, se scot cu lingura de supa, se asaza in borcane curate.
  2. Se umplu cu lichidul in care s-au oparit, cu ardei iuti printre randuri. Se capseaza borcanele, se lasa sa se raceasca intre paturi, se pastreaza in camara. Se servesc ca garnitura, langa mancaruri de carne.

Vezi retete similare

Ciuperci murate- varianta 2 Ciuperci murate- varianta 2
Ciupercile murate sunt delicioase iarna atat la prepararea mancarii cat si in salate sau la garnitura.
Conserve de ciuperci pentru gatit Conserve de ciuperci pentru gatit
Conservele de ciuperci pentru gatit se folosesc la tot felul de mancaruri delicioase si vei gati mai repede, pentru ca aceste ciuperci conservate sunt gata facute si sunt excelente.
Ciuperci marinate-varianta 2 Ciuperci marinate-varianta 2
Ciupercile marinate nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna deoarece ele sunt aromate si pastreaza intact aroma ciupercilor.
Ciuperci marinate Ciuperci marinate
Ciupercile marinate sunt la fel de gustoase ca si muraturile. Pot fi consumate cu succes pe timp de iarna cu orice fel de garnitura sau friptura. Iubitorii de ciuperci pot prepara ciuperci marinate dupa aceasta reteta simpla si rapida.
Zacusca cu ciuperci Zacusca cu ciuperci
Zacusca cu ciuperci este cea mai apreciata de gospodine. Fie ca e mai dulce sau mai picanta, ez are farmecul ei si este foarte apreciata.
Zacusca cu ciuperci si suc de rosii Zacusca cu ciuperci si suc de rosii
Zacusca cu ciuperci si suc de rosii are avantajul ca se preprara mult mai repede decat cea cu rosii proaspete, gustul ramanand totusi, la fel.
Gogosari umpluti cu ciuperci Gogosari umpluti cu ciuperci
Gogosari umpluti cu ciuperci sunt deliciosi iarna alaturi de un fel principal. Gogosari umpluti cu ciuperci pot fi conservati si cu conopida sau alte legume de sezon.
Gogosari umpluti cu ciuperci-varianta 2 Gogosari umpluti cu ciuperci-varianta 2
Gogosarii umpluti cu ciuperci se servesc ca muraturi, langa prepa­rate din vanat sau carne de porc, prezentati asa cum s-au murat, designul fiind punctul forte al fiecarei gospodine.
Prune murate Prune murate
Prunele murate sunt ideale ca salata alaturi de o friptura la gratar....
Ghebe murate Ghebe murate
Ghebele murate sunt delicioase iarna deoarece au o aroma delicata si un gust delicios de care cu siguranta va veti indragosti si dvs,

Conserve si Muraturi de azi

Legume la borcan Legume la borcan
Aceste legume la borcan sunt perfecta pentru mancarurile scazute sau ciorbe, fiind foarte usor de preparat si pe placul tuturor gospodinelor.
Visine in sirop Visine in sirop
Visinele in sirop sunt perfecte in zilele de iarna cand doriti sa savurati fructele aromate de vara.