Ciuperci marinate- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile marinate trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si apetisante.

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci champignons
    • 450 ml apa
    • 5 catei de usturoi
    • 4 linguri ulei de masline
    • 5 foi dafin
    • 120 ml otet balsamic
    • 5 crengute rozmarin
    • piper boabe
    • sare de mare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata si se spala ciupercile foar­te bine, dar nu se lasa in apa, ci doar se trec prin mai multe jeturi de apa si se lasa sa se scurga. E bine sa le spalati cu mare grija, ca sa nu le rupeti, intregi vor arata mai bine in borcane.
  2. Se pregateste usturoiul si se asaza in borcane, taiat, printre ciuperci. Ciupercile se asaza destul de stranse in borcan. Se presara boabe de piper, foi de dafin si crengute de rozmarin.
  3. Separat se pregateste zeama, se amesteca otetul cu uleiul de masline, sarea, piperul si apa si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba si, dupa ce a dat in 2-3 clocote, sa da de o parte sa se raceasca. Zeama se rastoarna peste ciuperci si se acopera borcanul etans. Se lasa  la murat minim 2 saptamani.

Recomandari

Conserve si Muraturi