Bulion de rosii

Multe gospodine au propria reteta de bulion, mostenita de la mama, soacra, bunica ,, cu siguranta ca sunt retete bune, care nu au dezamagit pe nimeni si care conserva perfect gustul rosiilor pe timpul iernii, noi incercam sa va ofeim o reteta noua, clasic

4.5 stars based on 35 reviews
  • Bulionul de rosii nu lipseste niciodata din camara cu conserve de iarna. Bulionul de rosii nu lipseste niciodata din camara cu conserve de iarna.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 10 kg rosii
  • 2 teline
  • 2 cepe
  • 4-5 radacini de patrunjel

Cum se prepara?

  1. Se spala rosiile, se rup in doua, se pun intr-o oala adanca, fara apa, sa fiarba in suc propriu, la foc potrivit Se aleg legume mari, bine coapte, fara lovituri sau muce­gai. Cand lichidul lasat de rosii acopera legumele, se cura­ta telinele, cepele si patrunjelul si se pun sa fiarba impreu­na cu rosiile cateva ore. Acestea se scot inainte de a incepe sa se sfarame si se folosesc separat sau se arunca. Rosiile se fierb pana cand lichidul incepe sa scada. Se stinge focul si se lasa continutul sa se raceasca, apoi se trece prin sita sau prin masina separatoare speciala.
  2. Pulpa obtinuta se fierbe in zeama ramasa pana cand devine pasta. in acest moment gospodina hotaraste cat de consistenta va fi pasta si o trece in borcane mici.
  3. Se capseaza borcanele, se invelesc in paturi si se pun in camara, dupa 24 de ore. Legumele fierte au dat gust si aroma bulionului.

Vezi retete similare

Bulion de rosii in amestec cu legume Bulion de rosii in amestec cu legume
Bulion de rosii in amestec cu legume este un sos delicat plin de vitamine care se foloseste la prepararea mancarurilor, gustul fiind delicios.
Bulion cu rosii nefierte Bulion cu rosii nefierte
Unele gospodine nu concep toamna fara sa puna in camara cateva sticle cu bulion cu rosii nefierte. Acest sos este delicios si pin de vitamine, fiind folosit la prepararea mancarurilor scazute.
Suc de rosii- varianta 3 Suc de rosii- varianta 3
Sucul de rosii este de nelipsit din camara gospodinelor. Manacarea preparata cu acest suc este mai aromata si mai apetisanta.
Suc de rosii pentru iarna Suc de rosii pentru iarna
Acest suc de rosii pentru iarna trebuie sa il incercati pentru ca este usor de preparat dar foarte aromat.
Fasole verde cu rosii felii Fasole verde cu rosii felii
Fasolea verde cu rosii felii este un preparat de toamna, care le e de mare ajutor celora care tin post, avand in acelasi tim o aroma delicioasa.
Sos de rosii cu gogosari si ceapa Sos de rosii cu gogosari si ceapa
Sos de rosii cu gogosari si ceapa este unul din sosurile preferate de gospodine datorita aromei dulce-acrisoare. Este unul din sosurile de iarna cele mai delicioase.
Zacusca cu ciuperci si suc de rosii Zacusca cu ciuperci si suc de rosii
Zacusca cu ciuperci si suc de rosii are avantajul ca se preprara mult mai repede decat cea cu rosii proaspete, gustul ramanand totusi, la fel.
Rosii coapte la borcan Rosii coapte la borcan
Rosiile coapte la borcan sunt numai bune la preparatele din paste sau tocaturi.
Sos de rosii cu ardei Sos de rosii cu ardei
Sosul de rosii cu ardei are o aroma delicioasa datorita ardeiului, conferind o aroma delicioasa mancarurilor.
Sos de rosii picant-varianta 2 Sos de rosii picant-varianta 2
Sunt multe reteet de sos de rosii picant. Aroma picant la cele mai multe este data de ardeiul iute. Noi va oferim reteta unui sos de rosii picant cu tarhon.

de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.