Ardei gras si gogosari in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii grasi si gogosari in otet nu pot lipsi din nici o camara cu conserve de iarna. Gospodinele stiu asta si iau masuri din timp pentru a avea pe masa iarna tot ce e mai bun si mai gustos.

Ingrediente

    • 2 kg ardei gras
    • 2 kg gogosari
    • 500 ml otet
    • 1 l apa
    • 4 linguri cu sare
    • 6 linguri cu zahar
    • piper boabe
    • foi de dafin

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ardeii de cozi si de seminte, se spala, se taie felii, se pun intr-un lighean acoperiti cu sare si zahar. Se amesteca usor, se acopera ligheanul pana dimineata.
  2. Se pun ardeii in straturi in borcane, se adauga zeama din li­ghean, se oparesc cu o solutie de apa si otet fierbinte. Se pun boabe de piper si foi de dafin in fiecare borcan, se in­chid cu capac dupa ce solutia s-a racit, se pastreaza ca orice muratura.

Recomandari

Conserve si Muraturi