Ardei capia si gogosar in sos picant

Ardeiul capia si gogosar in sos picant sunt deliciosi daca sunt serviti ca garnitura alaturi de o carne grasa la gratar.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Ardeii capia si gogosar in sos picant nu pot lipsi din camara cu conserve de iarna. Ardeii capia si gogosar in sos picant nu pot lipsi din camara cu conserve de iarna.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg gogosar
  • 200 g mustar
  • 250 ml otet
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri cu sare
  • piper boabe
  • dafin

Cum se prepara?

  1. Se spala ardeii, se taie felii, se pun cu 3 linguri cu sare si 1 lingura cu zahar sa stea cateva ore, intr-un vas acoperit
  2. Se face un sos din: otet, mustar subtiat cu un pahar cu apa, zahar si sare, care se pune pe foc mic. Se adauga zeama lasata de ardei, se fierbe incet Se pun feliile de ardei in sos, se fierb 10 minute, se scot cu o lingura mare si se pun direct in borcane. Se indeasa usor, se toarna dea­supra ardeilor sosul in care au fiert .
  3. Se inchid borcanele si se pun pe tabla aragazului sa se sterilizeze 15 minute. Iarna se servesc langa mancaruri de carne. Uleiul schimba gustul legumelor, deci se adauga in momentul cand se consuma.

Vezi retete similare

Zacusca de ardei capia Zacusca de ardei capia
Daca zacusca este una din cele mai bune conserve de iarna, zacusca de ardei capia este una din cele mai delicioase zacusti. Zacusca de ardei capia are o picanterie combinata cu gustul dulce al ardeilor si gogosarilor care o face irezistibila.
Pasta de ardei capia Pasta de ardei capia
Pasta de ardei capia poate fi consumata in orice sezon la preparate de paste, pizza sau alte mancaruri. Pasta de ardei capia pentru iarna are un gust dulceag si aromat
Ardei capia copti la borcan Ardei capia copti la borcan
Ardei capia copti la borcan sunt un deliciu in zilele de iarna, dar mai ales in preajma Craciunului cand avem nevoie de ceva care sa ne taie greata de la carnea grasa de porc.
Ardei capia opariti in otet Ardei capia opariti in otet
Ardei capia opariti in otet sunt un preparat de iarnadin care se face o salata delicioasa, care servita alaturi de o mancare grasa sau picanta ofera un gust delicios.
Sos picant pentru iarna Sos picant pentru iarna
Sosul picant pentru iarna nu trebuie sa lipseasca din nici o camara , mai ales ca este delicios alatrui de fripturi, pe masa de Craciun.
Ardei tocat la borcan Ardei tocat la borcan
Gspodinele stiu ca iarna nu se gasesc prea multe legume in piata si iau masuri de toamna cand pun in camara si borcane cu ardei tocat, care se foloseste la orice tip de mancare.
Ardei marinati bicolori Ardei marinati bicolori
Ardeii marinati bicolori sunt perfecti la aperitiv sau la gustare, alaturi de un fel de baza mai aromat.
Pasta de gogosari picanta Pasta de gogosari picanta
Pasta de gogosari picanta este o conserva care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Asa ca orice gospodina toamna trebuie sa o prepara, astfel bucatele vor fi mai gustoase.
Sos de rosii picant-varianta 1 Sos de rosii picant-varianta 1
Sos de rosii picant este unul din putinele sosuri pentru iarna care se poate consuma ca atare fara sa necesite combinarea lui in alte mancaruri.
Sos de rosii cu gogosari si ceapa Sos de rosii cu gogosari si ceapa
Sos de rosii cu gogosari si ceapa este unul din sosurile preferate de gospodine datorita aromei dulce-acrisoare. Este unul din sosurile de iarna cele mai delicioase.

Conserve si Muraturi de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.