Ardei capia copti la borcan

Ardei capia copti la borcan sunt un deliciu in zilele de iarna, dar mai ales in preajma Craciunului cand avem nevoie de ceva care sa ne taie greata de la carnea grasa de porc.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Ardeii capia copti la borcan sunt deliciiosi iarna alaturi de o mancare delicioasa. Ardeii capia copti la borcan sunt deliciiosi iarna alaturi de o mancare delicioasa.
  • Ardeii capia copti la borcan se servesc alaturi de preparate picante. Ardeii capia copti la borcan se servesc alaturi de preparate picante.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 4 kg ardei capia
  • 500 ml otet
  • 1 l apa
  • 2 linguri cu sare
  • 4 linguri cu zahar
  • frunze de busuioc

Cum se prepara?

  1. Se spala ardeii, se pun in tava neagra de la aragaz, se coc la foc iute, intorcandu-se ardeii cu o lopatica sau o lingura cu coada lunga.
  2. Se curata cand s-au racit, se pun in borcane (este nevoie de 4-5 borcane de 800 g), se opa­resc cu solutie de otet, apa, sare si zahar, se lasa in bor­can sa se raceasca, se pun frunze de busuioc deasupra ar­deilor si se inchid borcanele. Se tin in camara, se servesc ca salata langa mancaruri grase sau picante.

Vezi retete similare

Pasta de ardei capia Pasta de ardei capia
Pasta de ardei capia poate fi consumata in orice sezon la preparate de paste, pizza sau alte mancaruri. Pasta de ardei capia pentru iarna are un gust dulceag si aromat
Zacusca de ardei capia Zacusca de ardei capia
Daca zacusca este una din cele mai bune conserve de iarna, zacusca de ardei capia este una din cele mai delicioase zacusti. Zacusca de ardei capia are o picanterie combinata cu gustul dulce al ardeilor si gogosarilor care o face irezistibila.
Ardei capia opariti in otet Ardei capia opariti in otet
Ardei capia opariti in otet sunt un preparat de iarnadin care se face o salata delicioasa, care servita alaturi de o mancare grasa sau picanta ofera un gust delicios.
Ardei capia si gogosar in sos picant Ardei capia si gogosar in sos picant
Ardeiul capia si gogosar in sos picant sunt deliciosi daca sunt serviti ca garnitura alaturi de o carne grasa la gratar.
Ardei tocat la borcan Ardei tocat la borcan
Gspodinele stiu ca iarna nu se gasesc prea multe legume in piata si iau masuri de toamna cand pun in camara si borcane cu ardei tocat, care se foloseste la orice tip de mancare.
Zacusca de ardei copti Zacusca de ardei copti
Zacusca de ardei copti are un gust usor picant si foarte aromat pe care il veti indragi cu siguranta. Aceasta reteta de zacusca de ardei copti este o reteta practica care va face sa savurati bunatatile toamnei in plina iarna.
Ardei cornul caprei in otet Ardei cornul caprei in otet
Ardeii cornul caprei in otet deoarece sunt foarte iuti trebuie sa aveti grija de cate ori ii consumati deoarece ei sunt deliciosi si ajuta la prepararea felurilor de mancare picante.
Ardei murati umpluti cu varza Ardei murati umpluti cu varza
Ardeii murati umpluti cu varza pentru iarna sunt foarte gustosi, stimuleaza pofta de mancare si pot completa orice garnitura sau friptura.
Mix de ardei iute cu fasole in otet Mix de ardei iute cu fasole in otet
Mixul de ardei iute cu fasole in otet este delicios la prepararea mancarurilor si la salate...
Ardei copti la borcan-varianta 2 Ardei copti la borcan-varianta 2
Ardeii copti la borcan sunt de cele mai multe ori de nelipsit din camara cu conserve...

Conserve si Muraturi de azi

Amestec pentru ghiveciuri si ciorbe Amestec pentru ghiveciuri si ciorbe
Amestecul pentru ghiveciuri si ciorbe da mancarurilor aroma legumelor proaspete. Aceste amestecuri nu pot lipsi din camara niciunei gospodine.
Legume la borcan Legume la borcan
Aceste legume la borcan sunt perfecta pentru mancarurile scazute sau ciorbe, fiind foarte usor de preparat si pe placul tuturor gospodinelor.