Visinata batraneasca

Va oferim reteta originala de visinata btraneasca pe care o foloseau si bunicii si poate si strabunicii nostri. Visinata batraneasca este mai aromata si are un gust mai rustic foarte delicios.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Visinata batraneasca este foarte apreciata de cunoscatori. Visinata batraneasca este foarte apreciata de cunoscatori.
  • Visinata batraneasca este delicioasa. Visinata batraneasca este delicioasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg visine
  • 400 g alcool alb (de 80°)
  • 1,5 g scortisoara
  • 1 g nucsoara
  • 250 g zahar

Cum se prepara?

  1. Visinele pregatite ca pentru visinata se zdrobesc im­preuna cu samburii si se pun intr-o damigeana la fermen­tat timp de trei saptamani, dupa care se adauga alcoolul, scortisoara si nucsoara Se lasa la un loc cald sa mai stea o saptamana.
  2. Dupa ce lichidul se limpezeste se strecoara, se adauga un sirop legat, se amesteca bine si se trage in sticle. Sticlele, bine astupate, se pastreaza la un loc rece cel putin 2 luni, dupa care visinata se poate consuma Cu cat sta mai mult, cu atat este mai buna.

Vezi retete similare

Visinata Visinata
Visinata este bautura alcoolica naturala, dulce si aromata preparata in casa, ce nu lipseste de la nici o sarbatoare de romani gospodari. Nu exista o reteta anume dupa care se prepara se folosesc visine, zahar si alcool.
Afinata batraneasca Afinata batraneasca
Afinata batraneasca este un apritiv delicios si foarte aromat. Daca afinele folosite sunt de padure atunci aroma va fi mult mai accentuata si gustul mai dulceag.
Visinata- varianta 2 Visinata- varianta 2
Sunt multe retete de visinata, dar aceasta reteta prin faptul ca se folosesc samburi zdrobiti va oferi visinatei o aroma de amaretto placut.
Zmeurata Zmeurata
Zmeurata este un digestiv aromat si foarte delicios. Aroma zmeurei ramane aproape intacta numai are si o cantitate de alcool.
Primata Primata
Primata este un digestiv foarte aromat si delicios. Daca este tinut suficient in sticle inainte de a o consuma va oferi un buchet si o aroma delicioase.

de azi

Aperitiv de visine Aperitiv de visine
Aperitivul de visine este delicios si racoritor, asemanator la gust cu clasicul amaretto.
Lichior de caise- varianta 2 Lichior de caise- varianta 2
Lichiorul de caise este o bautura fina, dulce si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar dvs acasa!