Visinata

Visinata este bautura alcoolica naturala, dulce si aromata preparata in casa, ce nu lipseste de la nici o sarbatoare de romani gospodari. Nu exista o reteta anume dupa care se prepara se folosesc visine, zahar si alcool.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Un paharel de visinata face ziua mai frumoasa. Un paharel de visinata face ziua mai frumoasa.
  • Ce poate fi mai delicios de Craciun decat un paharel cu visinata? Ce poate fi mai delicios de Craciun decat un paharel cu visinata?
  • Visinele pentru visinata stau la fermentat pentru a obtine o visinata deliciioasa. Visinele pentru visinata stau la fermentat pentru a obtine o visinata deliciioasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • 1,5  l votca tare sau 1 l alcool alb de 80°

Cum se prepara?

  1. Se aleg visinele sanatoase, se curata de codite, se spala si se pun la scurs. Dupa ce visinele s-au scurs se pun intr-o damigeana, alternand un strat de visine si un strat de zahar pana se umple damigeana Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
  2. Se leaga damigeana la gura cu un tifon si se pune la soare, unde ramane timp de 6 saptamani pana se termina fermentatia, iar zaharul s-a dizolvat complet Se adauga votca, sau alcoolul, se potriveste de tarie. 

 

VARIANTA 2

    INGREDIENTE:

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • 2 litri votca tare

    MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun visinele, pregatite ca pentru visinata, in damigeana, presarandu-le cu zahar (400 g zahar la 1 kg vi­sine). Se leaga damigeana la gura cu un tifon si se pune la soare timp de sase saptamani.
  2. Dupa ce fermentatia a in­cetat se adauga 2 litri de votca. Se lasa in vas 2 saptamani. Se scurge visinata, se trage la sticle, se astupa cu dopuri si se pastreaza la loc rece.

 

Vezi retete similare

Visinata batraneasca Visinata batraneasca
Va oferim reteta originala de visinata btraneasca pe care o foloseau si bunicii si poate si strabunicii nostri. Visinata batraneasca este mai aromata si are un gust mai rustic foarte delicios.
Visinata- varianta 2 Visinata- varianta 2
Sunt multe retete de visinata, dar aceasta reteta prin faptul ca se folosesc samburi zdrobiti va oferi visinatei o aroma de amaretto placut.
Zmeurata Zmeurata
Zmeurata este un digestiv aromat si foarte delicios. Aroma zmeurei ramane aproape intacta numai are si o cantitate de alcool.
Primata Primata
Primata este un digestiv foarte aromat si delicios. Daca este tinut suficient in sticle inainte de a o consuma va oferi un buchet si o aroma delicioase.

de azi

Aperitiv de visine Aperitiv de visine
Aperitivul de visine este delicios si racoritor, asemanator la gust cu clasicul amaretto.
Lichior de caise- varianta 2 Lichior de caise- varianta 2
Lichiorul de caise este o bautura fina, dulce si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar dvs acasa!