Vin de mere -cidru

Vinul de mere in afara faptului ca este delicios se foloseste si in multe cure de slabire, ajutand organismul sa elimine toxinele si grasimile in exces.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Vinul de mere este foarte aromat. Vinul de mere este foarte aromat.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 3-4 kg mere
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lingurita cu droj­die uscata
  • 8 l apa rece

Cum se prepara?

  1. Se spala merele, se inlatura semintele, se taie felii si se asaza jumatate din cantitate intr-un vas de sticla curat, invelit in carpe si asezat intr-un loc mai putin umblat Se toarna 500 gr de zahar si drojdia, se acopera cu restul me­relor, se pune si restul de zahar si se umple vasul cu apa rece. Se leaga vasul cu tifon, se lasa la fermentat 10-14 zile.
  2. Dupa trei zile se dezleaga tifonul, se amesteca bine continutul, se leaga iar vasul. Operatia se repeta la doua zile.
  3. Cand vinul a stat din fiert, se lasa sa se limpezeasca, apoi se trage in sticle si se tine in frigider.  Se poate      con­suma imediat.

Vezi retete similare

Cidru de mere Cidru de mere
Cidrul de mere este foarte bun mai ales daca il serviti cald cu mirodenii sau feliute subtiri de lamaie.
Vin de nuci uscate Vin de nuci uscate
Vinul de nuci uscate este de nelipsit din camara cu produse naturiste ale cunoscatorilor.
Vin de ceapa Vin de ceapa
Vinul de ceapa este un imunostimulator perfect....
Vin de afine Vin de afine
Vinul de afine este ideal pentru tratarea afectiunilor digestive....
Nectar de mere Nectar de mere
Nectarul de pere este foarte delicios, el fiind indicat si in diversificarea alimentaiei copiilor mici, incepand cu luna 7.
Vin de macese Vin de macese
Vin de macese este recomandat ca un intaritor universal, consumat pentru vitaminizare in diverse forme de anemii. De asemenea vin de macese putem prepara nu numai ca medicament ci si pentru ca este o bautura energizanta, usoara si delicioasa.
Vin de coacaze Vin de coacaze
Vinul de coacaze, cu exceptia faptului ca este foarte delicios, este si un antioxidant natural, ajutand organismul ori de cate ori este nevoie, cu conditia sa nu se faca excese.
Vin de visine Vin de visine
Vinul din visine este mult mai aromat daca visinele sunt coapte, pastrand in acelasi timp si aroma lor delicata.
Zmeurata Zmeurata
Zmeurata este un digestiv aromat si foarte delicios. Aroma zmeurei ramane aproape intacta numai are si o cantitate de alcool.
Sirop de fructe in amestec Sirop de fructe in amestec
Siropul fructe este plin de vitamine si minerale, surse de energie si este bine sa prelungim aceasta putere a fructelor preparand conserve pentru iarna, de aceea va oferim reteta pentru prepararea de sirop de fructe in amestec, delicios.

Bauturi de azi

Bomba scorpio Bomba scorpio
Bomba scorpio este o bautura acoolica, preferata mai mult de barbati pentru ca are un continut ridicat de alcool.
Vin de nuci uscate Vin de nuci uscate
Vinul de nuci uscate este de nelipsit din camara cu produse naturiste ale cunoscatorilor.