Toci

Tocii sunt niste chiftelute de cartofi, pufoase si gusoase, numai bune la micul dejun sau la gustare.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Tocii se servesc calzi sau reci, alaturi de un sos dulce-picant. Tocii se servesc calzi sau reci, alaturi de un sos dulce-picant.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 3 oua
  • marar verde
  • sare
  • 6 cartofi
  • 30 gr untura
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • piper macinat

Cum se prepara?

  1. Cartofii se curata, se rad si se amesteca cu ouale, mararul tocat marunt, bicarbonatul, sarea si piperul. Se amesteca bine, dupa care se ia cate o lingura din compozitie si se pune intr-o tigaie, in care s-a incins untura inainte.
  2. Se prajeste fiecare bucata de compozitie pe ambele parti, si cand sunt gata se scot pe servete absorbante ca sa se scurga suplusul de ulei, apoi se servesc fierbinti.

Vezi retete similare

Tocinei-varianta 2 Tocinei-varianta 2
Tocineii sunt foarte gustosi, mai ales daca sunt serviti reci, cand aromele sunt complete.
Tocinei Tocinei
Tocineii reprezinta un preparat tipic bucovinean si se pot servi atat ca garnitura, cat si ca desert, in functie de ingredientele folosite.
Tocin Tocin
Tocinul etse un fel de budinca taraneasca de cartofi, satioasa, economica si usor de preparat.
Rulada de piept de pui si legume Rulada de piept de pui si legume
Rulada de piept de pui si legume este aperitivul perfect pentru orice ocazie, fiind preparatul cel mai bun pentru un mic dejun copios si gustos.
Guacamole Guacamole
Guacamole este o reteta vegetariana originara din Mexic pe baza de avocado, un fruct exotic hranitor cu proprietati afrodisiace.Desi aceasta reteta este foarte simpla si nu trebuie sa alegi cu atentie fructele de avocado.
Pateuri cu spanac sau stevie Pateuri cu spanac sau stevie
Pateurile cu spanac sau stevie este un aperitiv apetisant, satios si foarte gustos.
Rosii umplute cu ardei copti Rosii umplute cu ardei copti
Rosiile umplute cu ardei copti este un aperitiv pe care il puteti prepara si la mesele din familie, de la sfarsitul saptamanii.
Pasta de sardele cu sunca Pasta de sardele cu sunca
Pasta de sardele cu sunca este aperitivul perfect pentru a servi un mic dejun satios si apetisant.
Chiftele de hribi Chiftele de hribi
Chiftelele de hribi sunt delcioase si satioase, fiind un preparat de post foarte des intalnit in bucataria munteneasca.
Caltabosi din maruntaie- varianta 2 Caltabosi din maruntaie- varianta 2
Caltabosii din maruntaie este un preparat specific sarbatorilor de Craciun si care trebuie preparat numai din sange proaspat de porc.

Aperitive de azi

Clatite americane cu goji Clatite americane cu goji
Clatitele americane cu goji sunt atat de bune incat le puteti servi atat la micul dejun cat si la gustare.
Batoane cu goji Batoane cu goji
Batoanele cu goji sunt bune la gustarile dintre mese, avand un efect energizant puternic.