Toba din capatana de porc cu sange

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Toba din capatana de porc cu sange are un gust dulceag si este foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1/2 capatana de porc
    • 300 gr sorici
    • 100 gr untura
    • foi de dafin
    • 2 cepe
    • 500 ml sange
    • 200 gr orez
    • 1 lingurita piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se parleste partea capului pe care o folosim, la fel se procedeaza si cu soriciul, se pun la fiert cu apa rece si se lasa pana fac spuma. Atunci apa se arunca iar carnea si soriciul se spala cu apa calda si se pun din nou la foc cu multa apa.
  2. Se fierbe carnea descoperit 3-4 ore pana cand carnea se desprinde de pe os. in supa se pun: boabe de piper, doua foi de dafin, 2-3 morcovi intregi si 1 ceapa (facultativ).
  3. Se alege orezul, se spala si se fierbe pe foc mic 1/4 ora. Se scurge si se pune peste carne.
  4. Carnea si soriciul se taie cubulete, se amesteca incet cu orezul, cu ceapa calita in untura, condimente, sare si 2 cani cu sange de porc.
  5. Se omogenizeaza amestecul si se umplu mate groase sau burduful (stomacul porcului). Se cos capetele si se pune toba la fiert in apa calda cu sare.
  6. Se inteapa toba ca sa nu aiba aer si se fierbe la foc mic, fara clocot, 2 ore, dupa care se scoate, se pune la presat intre doua scanduri, cu o greutate deasupra, pentru 3-4 zile. Se poate afuma Se serveste ca aperitiv.

Recomandari

Aperitive